Hlavní obsah

Trhá mi srdce, že nemůžu nastoupit ve Fed Cupu. Vrátím se silnější, slibuje bývalá světová jednička

Praha

Finále Fed Cupu si nezahraje. Viktoria Azarenková se už smířila s tím, že návrat na kurty po mateřské pauze se nepovedl tak, jak si přála. Odehrála pouze dva turnaje. Kvůli sporům o opatrovnictví syna už ale k dalším zápasům nenastoupila. „Až přijde ten správný čas, budeme připraveni a silnější než kdykoliv předtím,“ napsala na sociální sítě běloruská tenistka.

Foto: Profimedia.cz

Viktoria Azarenková na letošním Wimbledonu.

Článek

Když loni v létě oznamovala, že si dává od tenisu pauzu, protože čeká miminko, zároveň své fanoušky ujistila, že se co nejdřív bude chtít na kurty vrátit. Viktoria Azarenková loni v prosinci porodila syna Lea a už v březnu začala s tréninkem. Vše šlo, jak mělo, a tak se už v červnu představila na turnaji na Mallorce.

Odtud pak s malým Leem zamířila na slavný Wimbledon, kde došla až do osmifinále. Přihlásila se i na další turnaje, avšak rozchod s otcem jejího syna, vše změnil. Začal boj o opatrovnictví. Soud nařídil, že dokud nebude o péči definitivně rozhodnuto, nesmí Leo opustit Kalifornii, kde s Azarenkovou žije. A tak se musela osmadvacetiletá Běloruska rozhodnout, co chce.

Odhlásila se z US Open i z dalších turnajů. Stále věřila, že se vše vyřeší v říjnu, jak bylo slíbeno, a že bude se synem moci odcestovat na finále Fed Cupu do Běloruska. Tolik chtěla svému týmu v boji s Američankami pomoci. Ale bohužel, soud stále nerozhodl a bývalá světová jednička bude jen fandit u televize.

„Jak jste se již určitě dozvěděli, nebudu moci být tento týden součástí Fed Cupu,“ napsala na sociální sítě fanouškům. „Trhá mi srdce, že nemůžu hrát kvůli přetrvávající situaci ohledně opatrovnictví. I když ve finále v Minsku nebudu, moje srdce bude stále s mou zemí a týmem. Budu fandit na dálku.“

„Byl to pro mě těžký rok, už se ale těším na ten nadcházející, až si zahraju před svými fanoušky. Děkuji všem za podporu, kterou mi každý den vyjadřujete ve zprávách, které mi posíláte. Vrátím se silnější a budu lepší než kdykoliv předtím,“ uzavřela dvojnásobná grandslamová vítězka.

Reklama

Související témata: