Hlavní obsah

Neymar je ve válce se spoluhráči i s trenérem! Uslyší v Paříži brzy jeho adieu?

Paříž/Praha

Svět se zbláznil. Ten fotbalový určitě. Nejdražší hráč světa, Brazilec Neymar, totiž možná brzy řekne adieu francouzskému PSG, který za něj vysázel 222 miliónů eur, tedy 5,8 miliardy korun. Nadšení z přestupu snů rychle vyprchalo. Válka se spoluhráčem, neshody s trenérem. A k tomu zjištění, že si na hřišti může vlastně „s prstem v nose" dělat co chce. To podle médií Brazilce docela otrávilo. A ve hře je další „přestup roku". Mluví se o návratu do Barcelony, ale také o tom, že by mohl od jara tančit na hřišti v Bílém baletu. A to by byla teprve senzace.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Brazilec Neymar prý už není v Paříži šťastný. Média začínají spekulovat, že se bude z PSG už během zimy stěhovat. Vrátí se do Barcelony?

Článek

Všechno přitom začalo podle plánu. Neymar vystoupil z barcelonského stínu Lionela Messiho a byl nejobletovanější postavou PSG. Tým vládne Ligue 1, za dvanáct kol ani jednou neprohrál a vede o čtyři body. K tomu si přidejte čtyři výhry v základní skupině Ligy mistrů při skóre 17:0, to je impozantní dominance. Spokojenost nemohla být větší.

Jenže realita v podání brazilské hvězdy měla do ideálu daleko. Podle listu L'Equipe Neymarovo nadšení ze stěhování do Paříže vyprchalo. Ať už kvůli hádkám se spoluhráči, na bodu mrazu jsou i vztahy s trenérem Unaiem Emerym. A to není po pár měsících pozice, v níž měl nejdražší fotbalista světa být.

Zdravotní problémy jen předstíral?

Co se týče spoluhráčů, známé jsou spory hráče s Edinsonem Cavanim. O tom, že měl Neymar po vedení klubu chtít, aby parťáka prodalo, média informovala už dávno. Teď prosákly zvěsti, že je na Neymara pořádně naštvaný trenér. V médiích se objevily informace, že Brazilec předstíral zranění, aby nemusel nastoupit k utkání proti Angers. Pravý důvod ale podle novinářů byl, že prostě hvězda neměla motivaci hrát proti průměrnému sokovi z ligy. PSG mu i bez nejdražšího hráče světa nasypal pět branek.

Německý Bild natvrdo napsal, že Neymar simuloval. Trenér PSG se snažil sice vše kamuflovat vyhlášením, že měl Brazilec drobné šrámy, jenže pochybnosti o otrávené hvězdě nevyvrátil. Zvláště pak, když se pětadvacetiletý hráč zázračně vykurýroval a odjel plnit reprezentační povinnosti.

Netrvalo dlouho a na svět probleskly informace, že se možná už v zimě bude Neymar stěhovat. Vše jsou momentálně spekulace. Řeší se, kdo bude ochotný vysázet balík a zda by byl znovu atakován světový přestupový rekord. Ve hře je podle médií návrat do Barcelony.

Vše podpořil sám Neymar ve chvíli, kdy si během odpykávání trestu za červenou kartu, zaletěl za kamarády z Camp Nou. Schůzku s bývalými parťáky Messim a Suárezem ještě zviditelnil na sociálních sítích a bylo vidět, že si pořád mají co říct. Jinde zase tvrdí, že pokud by odešel z Realu Madrid Cristiano Ronaldo, mohl by přesídlit do Španělska k úhlavnímu barcelonskému rivalovi - Bílému baletu. A to by byla teprve senzace.

Reklama

Související témata: