Hlavní obsah

Plzeň - Chomutov 3:2Plzeň rozhodla o výhře nad Piráty až 11 sekund před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Mrázek 0 : 1
25. Gulaš 1 : 1
36. Huml 1 : 2
45. Mertl 2 : 2
60. Kubalík 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 21. kole extraligy Chomutov 3:2 a po reprezentační přestávce prodloužili svoji vítěznou sérii na čtyři zápasy. Ještě 11 vteřin před koncem normální hrací doby drželi Piráti na západě Čech remízu, ale poté kanonýr Dominik Kubalík rozhodl šťastnou trefou o tříbodovém zisku pro Indiány. Hosté naopak ztratili již desáté utkání z posledních dvanácti a klesají tabulkou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale dlouho naráželi na dobře organizovanou obranu Pirátů. Až v šesté minutě se po tlaku čtvrté řady v útočném pásmu dostal k dorážce Kvasničkovy střely Schleiss, Lukeš však stačil na poslední chvíli zakročit proti kotouči mířícímu do odkryté branky levým betonem. Chomutovský gólman následně tým podržel během oslabení a v přesilovce Pirátů měl štěstí, že napadající Preisinger pálil nad.

Ve 14. minutě nabídl Indrák zbytečným faulem hostům početní výhodu, Mrázek nenápadným nahozením od modré čáry překvapil gólmana Svobodu a ukončil po 195 minutách a 30 vteřinách jeho neprůstřelnost. Rychle odpovědět mohl Kubalík, s tradiční ranou bez přípravy z pravého kruhu ale neuspěl. Krátce po pauze unikl chomutovským obráncům Petr Straka, jenž však tváří v tvář Lukešovi zakončil slabě.

V 25. minutě se díky nedisciplinovanosti hostů dočkali Indiáni vyrovnání, když v přesilovce zesílené ponechanou výhodou Gulaš ideálně trefil z mezikruží Kratěnovu přihrávku. Hosté poté přečkali další plzeňskou přesilovku a naopak z brejku nekrytý Huml vypálil z pravého kruhu těsně vedle.

Po polovině utkání se k náporu nadechli znovu domácí, Mertl však pokazil přečíslení tří na dva a Kubalík po chytré Kracíkově přihrávce zpoza branky trefil zblízka jen klečícího Lukeše. V 36. minutě udeřilo na druhé straně, když po povedeném střídání třetí chomutovské formace Huml pohodlně dorazil do sítě Flemmingovu vyraženou střelu a upravil na 1:2.

Závěrečnou třetinu zahájili hosté pasivně a v 45. minutě po rychlém přechodu modré čáry zužitkoval Kvasničkovu přihrávku neatakovaný Mertl k vyrovnání na 2:2. Poté rozjetí Indiáni promarnili dvě přesilové hry v krátkém sledu a to povzbudilo Piráty. Skokan ale v dobré pozici minul branku.

Posledních pět minut normální hrací doby patřilo opět vedoucímu mužstvu extraligy, Lukeš však odolal šancím Indráka, Kubalíka i uzdraveného Kratěny. Hosty zlomil až trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Po jeho uplynutí pouhých 11 vteřin před sirénou totiž Kubalíkovu bekhendovou přihrávku od mantinelu nešťastně tečoval mimo Lukešův dosah spoluhráč Růžička a hosté prohráli devátý zápas na plzeňském ledě za sebou.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Gulaš (Mertl, Kratěna), 45. Mertl (Kvasnička, Gulaš), 60. D. Kubalík - 14. J Mrázek (Chlouba), 36. Huml (Flemming, Havel). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Kika - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 5665.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička - Gulaš, Mertl, Stach - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Kodýtek, P. Straka - Hollweg, Preisinger, Schleiss. Trenéři: Martin Straka, L. Čihák, Vlasák a Jiří Hanzlík.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, L. Chalupa - Vondrka, Skokan, Tomica - Tomeček, Vl. Růžička ml., Sklenář - Havel, Huml, Poletín - Lauko, Chlouba, Koblasa. Trenéři: Vl. Růžička st., Martínek a J. Šťastný

Reklama

Související témata: