Hlavní obsah

Brno - Pardubice 1:2 PPPardubice zaskočily Kometu, v prodloužení rozhodl snajpr Sýkora

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Marosz 0 : 1
39. Zaťovič 1 : 1
61. P. Sýkora 1 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 21. kole extraligy v Brně nad domácí Kometou 2:1 v prodloužení. Vítěznou branku Dynama vstřelil v 61. minutě při přesilovce útočník Petr Sýkora. Pardubice vyhrály venku čtyři z posledních šesti zápasů a získaly během nich devět bodů. Kometa bodovala šestkrát za sebou, dvakrát z toho naplno, jednou vyhrála v prodloužení a sama třikrát v prodloužení či nájezdech podlehla.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zprava brankář Pardubic Ondřej Kacetl a Hynek Zohorna z Brna.

Článek

Úvodní třetina nabídla hokej se spoustou nepřesností na obou stranách. Kometa si i bez zraněného obránce Ondřeje Němce si udržovala územní převahu, ze které se ale do slibnějších střeleckých příležitostí často nedostávala. Hosté spoléhali na pozornou defenzivu prokládanou rychlými protiútoky, brankáře Čiliaka však vážněji neohrozili.

Brňané v úvodu druhé třetiny zvýšili obrátky, dostali soupeře na chvíli pod tlak. Doplatili ale na chybnou rozehrávku, kterou ve 28. minutě vystihl Marosz, jenž po úniku překonal Čiliaka.

Po inkasovaném gólu upadla Kometa do desetiminutového útlumu, v němž se nezmohla na kloudnější protiútok. Hosté na chvíli převzali režii zápasu, vypracovali si střelecké šance, chyběla jim ale přesnost v koncovce. Kometa se snažila dostat z krize bojovností a důrazem v osobních soubojích. Dřina vynesla Brňanům před koncem druhé třetiny kýžený vyrovnávací gól. Po akci Erata s Hruškou se podařilo Zaťovičovi ve 39. minutě protlačit kotouč za brankáře Kacetla.

Ve třetí třetině Kometa nevyužila tři přesilovky. V početní výhodě hráli domácí hodně křečovitě, chyběla jim přesnost a větší tlak do branky. Pardubičtí hokejisté hrozili rychlými protiútoky, neporadili si ale s brankářem Čiliakem.

Minutu před koncem základní hrací doby byl vyloučen domácí Tomáš Svoboda. Početní výhodu hosté využili v nastavení, kdy po přihrávce Trončinského v 61. minutě vstřelil vítězný gól Petr Sýkora.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 39. Zaťovič (J. Hruška, M. Erat) - 28. Marosz, 61. P. Sýkora (Trončinský, Rolinek). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 7405.
Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Vágner - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, L. Čermák, Vincour - T. Svoboda, V. Němec, Dočekal - H. Zohorna, Nečas, Mallet. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: