Hlavní obsah

Sparta - Jihlava 1:0Místo oslavy jen pot a body. Letenští se přesto dotáhli na sešívané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kadlec 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Mělo se jednat o slavnostní zápas. Vždyť fotbalisté pražské Sparty nastoupili k úvodnímu duelu 14. ligového kola proti Jihlavě pouhý den po 124. výročí od založení klubu. Žádná lahůdka se ovšem během státního svátku nepodávala. Letenští upachtili výhru 1:0 a aspoň na den se bodově dotáhli na třetí Slavii. O vítěznou trefu se postaral jejich nový kapitán, navrátilec do sestavy Václav Kadlec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty střílí úvodní gól v zápase s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Vysočina se na Letné ani nerozkoukala, a už prohrávala. Stoper Štetina načechral do šestnáctky přesný centr, Václav Kadlec si míč zpracoval a pod padajícím brankářem otevřel skóre. Autor gólu přitom nastoupil poprvé po téměř měsíční absenci zaviněné zraněním (natržený zadní stehenní sval) z utkání v Jablonci. Na hřiště se vrátil rovnou s kapitánskou páskou a hned ve 4. minutě zaznamenal svou třetí podzimní trefu.

Brzy mohl přidat i další, ale na jeho hlavičku po Mavubově centru tentokrát Hanuš dosáhl. Jihlava ovšem mohla hned vzápětí lacino vyrovnat. Dúbravka vyrazil prudkou Kerestešovu střelu jen před sebe a Ikaunieks měl ideální dorážku. Slovenský brankář se ovšem proti lotyšskému kanonýrovi vytáhl a své zaváhání napravil.

Jinak měli Letenští navrch. Míč několikrát prosvištěl kolem brankové čáry, Jihlava však všechny závary přečkala, a tak její naděje žila.

Navíc hned po přestávce mohla vyrovnat. Zoubeleho hlavička po gólu volala, Dúbravka ji zpacifikoval skvělým zákrokem. Sparta se nicméně začala doma znovu obávat o výsledek. Dopředu už nebyla nebezpečná a Vysočina kousala.

Proto začala Letná sborově vyvolávat jméno odstaveného kapitána Davida Lafaty, jehož kouč Stramaccioni musel zvednout z lavičky a deset minut před koncem poslat na hřiště. Lafata mohl hned vzápětí skórovat, branku však těsně přestřelil.

Stav se už nezměnil, nervózní Sparta vypotila tři body...

Fotbalová liga - 14. kolo:
Sparta Praha - Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)
Branka: 4. V. Kadlec. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták. ŽK: Costa, Dúbravka - Klíma. Diváci: 7165.
Sparta: Dúbravka - Zahustel, Hovorka, Štetina, Costa - V. Kadlec (67. Néstor), Mareček, Frýdek (80. Lafata), Mavuba, Vatajelu (71. Biabiany) - Šural. Trenér: Stramaccioni.
Jihlava: Hanuš - Fulnek, Tlustý, Kryštůfek, Keresteš - Záviška (81. Klíma), Vaculík, Zoubele (68. Urblík), Popovič (60. Novotný) - Ikaunieks, Dvořák. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: