Hlavní obsah

Jihlava - Liberec 0:2Jihlava podlehla Liberci a prohrála doma počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jelínek 0 : 1
29. Ordoš 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté poslední Jihlavy podlehli ve 24. kole extraligy Liberci 0:2 a prohráli doma už počtvrté za sebou. Po celkově páté porážce z posledních šesti duelů se ztráta nováčka na dně tabulky zvýšila už na pět bodů. Bílí Tygři naopak vyhráli pátý ze šesti duelů a odsunuli do pozice nejhoršího týmu z venkovních zápasů právě Duklu. První čisté konto ve čtvrtém duelu za Liberec si připsal gólman Jaroslav Janus.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Liberce z gólu. Vpravo je brankář Jihlavy Jakub Škarek.

Článek

Liberec od úvodu utkání ukazoval, že je v současné době formě. Už v sedmé minutě šli totiž Severočeši do vedení, když z mezikruží propálil Škarka Jelínek a připsal si sedmý gól v sezoně. Domácí, kterým v sestavě chyběli zranění Bryhnisveen a Hlinka, sice reklamovali ofsajd, ale marně.

Dukla se trápila. Zmar podtrhla v přesilovce, kdy nedokázala ohrozit Janusovu branku. Naopak mohla inkasovat, ale Jelínek se střelou na Škarkovu lapačku při sólu dva na jednoho neuspěl.

Ve 23. minutě unikal Kubalík, ale neměl dostatečnou rychlost, pak prověřil Januse Jiránek. Liberečtí zvýšili náskok ve 29. minutě, který se dostal před Kajínka, a přestože byl faulovaný, tak pod Škarkovým betonem dokázal protlačit puk za brankovou čáru. Další šance měli Bakoš s Bulířem. Jihlava se pak neprosadila při Redenbachově trestu.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se domácí odolali při Ulrychově trestu. Pak se musel po faulech Suchánka a Skořepy dvakrát bránit v oslabení Dukla. Sama ale nedokázala vykřesat naději ani při Ševcově trestu. Podruhé za sebou a celkově posedmé v sezoně nedokázala v utkání skórovat a na vstřelený gól čeká už 121 minut a 35 vteřin.

HC Dukla Jihlava - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. P. Jelínek (J. Vlach), 29. Ordoš (Redenbach). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3, navíc F. Seman (Jihlava) 10 min. Bez využití. Diváci: 3692.
Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Kajínek, Šidlík, Ulrych, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, A. Zeman, M. Čermák - Žálčík, F. Seman, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Liberec: Janus - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner, Pyrochta - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, M. Kvapil - Bartovič, Redenbach, Ordoš - J. Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: