Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 3:5Chomutov podlehl Třinci a prohrál pošesté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Rákos 0 : 1
11. Irgl 0 : 2
19. Růžička 0 : 3
24. Marcinko 0 : 4
33. Huml 1 : 4
36. Růžička 1 : 5
52. Valach 2 : 5
54. Vondrka 3 : 5
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova prohráli ve 24. kole extraligy doma s Třincem 3:5 a připsali si už šestou porážku za sebou. Třinec, který zakončil na severu Čech dlouhou sérii šesti duelů venku, se radoval z teprve třetí výhry z posledních sedmi klání. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci oslavil návrat do sestavy Ocelářů po třízápasové absenci útočník Martin Růžička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Vondrka z Chomutova. Jeho tým prodloužil extraligové trápení.

Článek

Třinečtí vstoupili do duelu dobře. Hned ve třetí minutě využili nabídnutou přesilovku, když před brankou tečoval pokus Milana Doudery Rákos. Krátce poté, co Vladimír Růžička mladší nevyužil střeleckou pozici, udeřili opět Oceláři.

V 11. minutě při signalizované výhodě se prosadil z dorážky Irgl. Laca následně vystřídal v brance Pirátů Lukeš. V závěru úvodního dějství zvýšil na rozdíl tří branek Martin Růžička, který se protáhl za obranu a úspěšně zakončil.

I na začátku prostřední části šli Piráti do čtyř, což potrestal v 24. minutě Marcinko povedenou tečí. Mezi tlakem hostů si Chomutovští vytvořili několik šancí, ale žádná za Hamerlíka nepropadla. Až po polovině duelu dorazil Vondrkovu ránu za Hamerlíkova záda Huml. Rychle ale odpověď Martin Růžička, jenž se prosadil podruhé v utkání. Na konci druhé třetiny si ve výhodě o jednoho hráče zahráli také domácí, kteří ale neuspěli.

Chomutovští se snažili tlačit do útoku, ale ztroskotali na třinecké obraně a Hamerlíkovi. Nevyužili přesilovku a pak měl šanci Tomica, jenž netrefil prázdnou branku. Ve 47. minutě Vondrka neproměnil ani trestní střílení.

Krátce poté hráli Piráti v pěti proti třem, nejprve Vladimír Růžička mladší nastřelil tyčku a a vzápětí už skóroval od modré čáry Valach. Na rozdíl dvou gólů snížil v další výhodě o dva hráče Vondrka už po patnácti vteřinách. V závěru mohl ještě dokonat hattrick Martin Růžička, ale v úniku Lukeše nepřekonal.

Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 3:5 (0:3, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Huml (Vondrka, J. Mrázek), 52. Valach (V. Růžička ml.), 54. Vondrka (Huml, V. Růžička ml.) - 3. Rákos (M. Doudera, Mikulík), 11. Irgl (Adámek, Chmielewski), 19. Martin Růžička (Mikulík, M. Doudera), 24. Marcinko (Mikulík, Martin Růžička), 36. Martin Růžička (Marcinko, Rákos). Rozhodčí: Hradil, Souček - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:3. Diváci: 3225.
Chomutov: Laco (11. Š. Lukeš) - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, Grman, od 21. navíc L. Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - Lauko, V. Růžička ml., Koblasa - Skokan, Sklenář, Poletín - V. Tomeček, Šťovíček, J. Havel. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Třinec: Hamerlík - D. Musil, M. Doudera, Jank, Linhart, Adámek, L. Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Cienciala, Mikulík, J. Petružálek - Irgl, Polanský, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň - Christov. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice