Hlavní obsah

Mistr světa i kat Ajaxu. Podívejte se, jak Slavia našla svého Čaroděje

Ještě v barvách Olomouce se stal neoficiálním mistrem světa v chytání přímých kopů. Před deseti lety pak Slavia našla poslední střípek do mistrovské mozaiky. Do skládačky doplnila gólmana, který hned za pár dnů zničil Ajax Amsterdam a vychytal historický postup do Ligy mistrů. Právě Martin Vaniak se představuje v dalším dílu seriálu TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy. V přiloženém videu si můžete připomenout jeho pozoruhodnou kariéru.

Top 25 osobností - Martin Vaniak

 
Článek

Úžasný reflex, tygří mrštnost a všeříkající přezdívka Čaroděj. „Vynikající brankář, na čáře opravdu čaroval," smeká klobouk Petr Uličný, patron projektu.

V anglické Premier League zvládli chytat až do čtyřiceti taková jména, jako Jens Lehmann, Edwin van der Sar či Shay Given. V Česku se mezi čtyřicátníky mezi třemi tyčemi zařadil Martin Vaniak, který se Slavií získal během svého angažmá dva tituly. Proslul také svými mimořádnými zákroky a na kontě má druhý nejvyšší počet odchytaných utkání (432) a druhý nejvyšší počet nul (153) v historii ligy.

Reklama