Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 1:0Sparťanská fotbalová bída neskončila. Letenští prohráli i na Hané a na Plzeň ztrácejí 18 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Sladký 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty prohráli v 15. kole HET ligy na hřišti Sigmy Olomouc 0:1. Vítězný gól Hanáků vstřelil v 56. minutě obránce Martin Sladký. Olomouc natáhla sérii bez porážky na dvanáct zápasů, navíc už 531 minut neinkasovala. Sparta ztrácí na lídra 18 bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty Martin Frýdek v souboji se soupeřem ze Sigmy Olomouc během utkání 15. kola fotbalové HET ligy.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, ale o něco nebezpečnější byli domácí. Do největší šance se dostal Falta, který šel sám na gólmana Dúbravku, ale netrefil branku. V 35. minutě zahrozila Sparta, ale Šural v dobré pozici hlavičkoval jen do náruče brankáře Buchty.

Do druhého dějství vstoupila Olomouc ve velkém stylu. Po náporu v úvodu poločasu otevřel v 56. minutě po závaru po rohovém kopu skóre Sladký. Deset minut nato zahodil další dvě velké příležitosti Chorý, kterého v úniku nejprve vychytal Dúbravka a vzápětí vystřelil z dálky těsně vedle.

V 66. minutě se opět zaskvěl sparťanský brankář, jenž zneškodnil Kalvachův pokus z hranice vápna. Poté přišly opět chvíle Chorého. Jeho střelu nejprve zblokovala obrana, o pár okamžiků později domácí útočník vystihl rozehrávku Sparty a sebral míč Dúbravkovi, ale už nedokázal trefit prázdnou branku.

Spartě pomohl alespoň částečně oslabit tlak domácích příchod Rosického, který nastoupil po čtyřtýdenní pauze. Do slibné šance se dostal Václav Kadlec, ale Buchta včas vyběhl. Poslední slovo patřilo Olomouci, když Moulis obešel Dúbravku a už střílel do odkryté branky, ale hostující brankář pohotovým skokem míč chytil.

Olomouc si připsala první domácí vítězství nad Spartou od května 1998 a na první Plzeň ztrácí 11 bodů. Sparta se naopak dostala do ještě větších problémů. Po dalším nevýrazném výkonu ztrácí na čtvrtý Liberec dva body, na třetí Slavii tři a na druhou Sigmu sedm.

15. kolo první fotbalové ligy
Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branka: 56. Sladký. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hájek. ŽK: Chorý - Šural, Frýdek. Diváci: 11.028.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (87. Moulis), Houska, Kalvach, Falta (79. Hála) - Chorý (90.+2 Texl), Plšek. Trenér: Jílek.
Sparta: Dúbravka - Zahustel, Hovorka, Štetina, Costa (73. Ben Chaim) - V. Kadlec, Sáček (64. Rosický), Frýdek, Mavuba (87. Biabiany), Vatajelu - Šural. Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: