Hlavní obsah

Zlín - Slovácko 2:1Slovácko prohrálo ve Zlíně a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Traoré 1 : 0
77. Diop 2 : 0
90. Kubala 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka v 15. kole první ligy prohráli v derby na hřišti Zlína 1:2 a zůstali poslední. Svěřenci Bohumila Páníka se v tabulce posunuli na deváté místo. Branky Zlína vstřelili v 16. minutě Ibrahim Traoré a v 77. minutě střídající Dame Diop. Jediný gól hostů, kteří v nejvyšší soutěži nezvítězili podvanácté za sebou, dal až v nastavení střídající Filip Kubala.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu Ibrahima Benjamina Traorého (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Po oboustranně opatrné úvodní čtvrthodině, ve které převládala hlavně snaha neudělat chybu, udeřili fotbalisté Zlína. V 16. minutě po rohovém kopu Džafiče posunul Bača hlavou míč na zadní tyč a zcela volný Traoré střelou pod břevno otevřel skóre utkání.

Po inkasované brance se Slovácko pokusilo otevřít hru a začalo častěji útočit. První slibnou příležitost propásl o čtyři minuty později Hoffman, jehož hlavičku po Juroškově centru stačil brankář Dostál v poslední chvíli vyrazit. Zlín po získání náskoku ztratil odvahu k ofenzivnímu pojetí. Většina akcí končila hned v úvodu na nepřesné přihrávce. Ve 37. minutě podruhé mohl opět skórovat stoper Hofmann. Míč po jeho hlavičce před cestou do sítě stačil na brankové čáře odhlavičkovat Džafič.

Slovácko ve druhém poločase zvýšilo útočný důraz. V 50. minutě Sadílek trefil tyčku a následnou dorážku Havlíka stačila obrana Zlína odvrátit. Hosté si udržovali i nadále územní převazu, která ale k vyrovnání nevedla. O deset minut později Reinberk pronikl po levé straně a po jeho přihrávce Sadílek z bezprostřední blízkosti trefil brankáře Dostála. Pasivně hrající domácí se dlouhé minuty zmohli pouze na odkopávání míčů. Střeleckou beznaděj aktivního Slovácka prodloužil v 70. minutě Hofmann, který z hranice pokutového kopu vysoko přestřelil soupeřovu branku.

Zlín se dostal z útlumu až v závěrečných dvaceti minutách. Oživení přinesl střídající Diop, který v 77. minutě pojistil vítězství Ševců. Slovácku vyšel pokus o korigování výsledku až ve třetí minutě nastavení, kdy se prosadil střídající Kubala.

15. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 16. Traoré, 77. Diop - 90.+3 Kubala. Rozhodčí: Příhoda - Kubr, Kříž. ŽK: Džafič, Gajič, Železník - Šimko, Reinberk, Daníček, Hofmann. Diváci: 4002.
Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Traoré, Jiráček, Džafič (69. Diop) - Železník (83. Janíček), Mehanovič (54. Vukadinovič). Trenér: Páník.
Slovácko: Heča - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Šumulikoski - Havlík (72. Rezek), Sadílek, Daníček (85. Hellebrand), Petr - Zajíc (89. Kubala). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: