Hlavní obsah

Belhal se po hřišti, přesto vstřelil postupový gól. Toronto oslavuje kulhavého hrdinu

Toronto

Příběh opravdového člověka se přestěhoval do Kanady... Fotbalisté Toronta se po roce opět probojovali do finále MLS a mají druhou šanci získat premiérový titul. Kanadskému klubu na postup přes Columbus stačil ve dvojzápase jediný gól, který ve středeční odvetě vstřelil v 60. minutě americký reprezentační útočník Jozy Altidore. Na hřišti přitom sotva běhal, protože měl zraněný kotník. Na sestřih dramatického duelu, v němž došlo i na neproměněnou penaltu, se můžete podívat v přiloženém videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MLSVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Pamatujete na legendárního sovětského pilota z doby Velké vlastenecké války? Jozy Altidore si teď klidně může připadat tak trochu jako Alexej Petrovič Maresjev...

Ve 49. minutě se svíjel bolestí na trávníku, soupeř mu přilehl kotník. Americký reprezentant pak střídavě byl ve hře i u lavičky a přemítal, jestli může pokračovat. "Ale nemohl bych žít sám se sebou, kdybych zápas vzdal," ujišťuje osmadvacetiletý torontský hrdina. "Belhal jsem se po hřišti, chtěl tomu dát pár minut a věřil, že šance přijde a já budu u toho. A stalo se," triumfuje Altidore. Nedlouho po oslavě gólu střídal.

Toronto, které v základní části ziskem 69 bodů vylepšilo rekord soutěže, si o trofej zahraje 9. prosince na domácím stadiónu. Soupeřem bude buď Seattle, s nímž loňské finále prohrál na penalty, nebo Houston. Soupeři se v odvetě utkají dnes v noci. Seattle první zápas vyhrál 2:0 a bude mít výhodu domácího prostředí.

Reklama