Hlavní obsah

Slavia - Baník 2:1K díkům pro kapitána přidali slávisté i tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Frydrych (vlastní) 0 : 1
24. Škoda 1 : 1
28. Frydrych 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Svému kapitánovi Jiřímu Bílkovi loučícímu se s aktivní kariérou nejdřív poděkovali nápisem na tričkách, po devadesáti minutách přidali slávističtí fotbalisté k díkům i tři body. V prologu k 16. ligovému kolu to pro ně zase až tak těžké nebylo, neboť ostravský Baník se sice díky čistokrevnému vlastenci Frydrycha dostal do vedení, ale Pražané během dvaceti minut skóre otočili a ligový podzim zakončili výhrou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Bílek ze Slavie se loučí s kariérou po utkání s Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Frydrychovi se dostalo vděku, o který určitě nestál. Už po deseti minutách totiž začal kotel ostravských fanoušků provolával jeho jméno.

Nadšeně.

Vděčně.

Aby ne, když uprchlík z Bazalů oblékající sešívaný dres Frydrych nejskalnější příznivce Baníku rozjásal parádním vlastencem.

Centr Hrubého chtěl odkopnout před Granečným nemajícím šanci míč dostihnout, počínal si ale tak nešikovně, že se Laštůvka za balónem jen ohlédl.

Ostrava, která v Edenu vyrukovala bez Baroše sedícího jen na lavičce náhradníků, sice rychle vedla, jenže po dalších dvaceti minutách už bylo všechno zase tak, jak být mělo.

Baník se dopouštěl naivních chyb, za které ho Slavia zákonitě trestala.

Nejdřív gólem Škody, kterému nechali hostující obránci prostor i čas, a navíc jeho střelu před Šustrem ještě tečovali, po třech minutách brankou Frydrycha, jenž tak odčinil úvodního vlastence.

Však se za to dočkal vděku i ve vlastním táboře. Domácí mužstvo s ním, neboť smolný úvod jím nezacloumal, ba naopak - vyprovokoval ho k vyšším obrátkám a převaze, která se promítla i do skóre.

Proti chaoticky působícímu a zmateně hrajícímu soupeři to ovšem zase až tak těžké nebylo, protože Baník v některých pasážích působil, jako by se jeho hráči potkali na trávníku poprvé.

Skóre však nenarůstalo, jak si slávisté představovali a přáli, i když ještě před přestávkou musel do brány Baníku místo zraněného Šustra dvacetiletý Chmiel. To proto, že po neblahé pondělní zkušenosti v Jablonci si domácí s ubíhajícími minutami počínali opatrně a nemínili dopustit, aby zase přišli o výhru

Svého dosáhli, protože po jediné šanci, kterou Součkovi zlikvidoval reflexivním zákrokem Chmiel, jim přispěchal na pomoc sudí Jílek. Ten totiž čtyři minuty před koncem neposoudil faul Jugase na střídajícího Baroše jako penaltový. Pokutový kop nenařídil, takže Slavia tři body přece jen získala.

První fotbalová liga - 16. kolo:
Slavia Praha - Baník Ostrava 2:1 (2:1)
Branky: 24. Škoda, 28. Frydrych - 8. vlastní Frydrych. Rozhodčí: Jílek - Paták, Kotalík. ŽK: Danny, Laštůvka - Baroš. Diváci: 11 087.
Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Sobol - Hušbauer (68. Sýkora), Souček - Zmrhal (62. Van Buren), Danny, Stoch (90. Altintop) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Ostrava: Šustr (42. Chmiel) - Breda, Pokorný, Azackij (58. Baroš), Morgan (69. De Azevedo) - Šindelář, Hlinka - Mičola, Hrubý, Granečný - Poznar. Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: