Hlavní obsah

Dukla - Teplice 0:2Teplice si poradily s oslabeným soupeřem. Venku vyhrály poprvé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Fillo 0 : 1
48. Rezek 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v 16. ligovém kole porazili Duklu 2:0 a venku zvítězili poprvé v této sezoně nejvyšší soutěže. Pražané, kteří hráli celý druhý poločas bez vyloučeného obránce Ondřeje Kušníra, na závěr podzimu přišli o domácí neporazitelnost v aktuálním ligovém ročníku. Ve 30. minutě otevřel skóre Martin Fillo, ve 48. minutě přidal druhou branku Jan Rezek.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ondřej Kušnír z Dukly vyloučený v zápase s Teplicemik odchází do šaten.

Článek

První větší šanci si po dvaceti minutách hry vypracovala Dukla, Tetour však po Holíkově centru hlavičkoval těsně vedle. Na druhé straně neuspěl ani Vaněček, který zblízka netrefil odkrytou branku.

Teplice pak soupeře zatlačily. Brankář Rada zneškodnil Rezkův přímý kop, ale po následném rohu se k odraženému míči dostal Fillo a ve 30. minutě se povedenou ranou trefil do horního růžku. Hostující záložník si připsal pátou ligovou trefu v sezoně.

Ve 42. minutě mohl vyrovnat Miloševič, ale sám před gólmanem Divišem zamířil pouze do tyče. Na konci poločasu Dukle ještě víc zkomplikoval situaci Kušnír, který dostal dvě žluté karty během dvou minut a byl vyloučen. Poprvé byl bek Dukly napomínán za protesty a podruhé za faul na Rezka.

I do druhé půle vstoupili lépe Tepličtí. Aktivní Hyčka utekl obraně a na zadní tyči našel nepokrytého Rezka, který trošku se štěstím propálil Radu. I Rezek v ligové sezoně skóroval popáté.

Hosté s dvougólovým vedením kontrolovali hru a ve zbytku utkání dejvické mužstvo do větších příležitostí nepouštěli. Pouze Holenda tvrdou ranou protáhl brankáře Diviše.

Teplice tak porazily Duklu potřetí z posledních čtyř ligových soubojů a navázaly na minulou domácí remízou 0:0 s vedoucí Plzní. Svěřenci Jaroslava Hynka na Julisce nebodovali poprvé od dubnové prohry 1:2 s Mladou Boleslaví.

16. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 30. Fillo, 48. Rezek. Rozhodčí: Příhoda - Arnošt, Pfeifer. ŽK: Kušnír, Miloševič - Vondrášek, Ljevakovič. ČK: 45. Kušnír. Diváci: 1322.
Dukla: Rada - Kušnír, Bezpalec, Jiránek, Preisler (58. Schranz) - Bilovský, Holenda, Tetour - Miloševič, Djuranovič (68. Brandner), Holík. Trenér: Hynek.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hyčka (87. Vošahlík), Fillo, Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: