Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 1:0Liberec ukončil olomouckou sérii, Hanáci klesli na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Coufal 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce prohráli v 16. ligovém kole v Liberci 0:1 a na závěr podzimu neudrželi druhé místo v tabulce. Nováček, který v nejvyšší soutěži nebodoval poprvé po dvanácti zápasech, přezimuje na třetí příčce o skóre za druhou Slavií. O výhře Slovanu rozhodl v 55. minutě hlavou kapitán Vladimír Coufal. Severočeši si pojistili čtvrtou pozici a na Slavii s Olomoucí ztrácejí dva body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Sladký z Olomouce a Martin Graiciar z Liberce.

Článek

Olomouci chyběli karetně potrestaný útočník Chorý se zdravotně indisponovaným Faltou a na hostujícím týmu to bylo v první půli jasně patrné. Hanáci příliš nepřipomínali druhý celek tabulky, který v minulém kole porazil Spartu, a Slovan měl od úvodu navrch.

Breite ale po čtvrthodině vypálil mimo, Potočného střelu z přímého kopu s námahou vyrazil gólman Buchta a v největší šanci první půle ve 27. minutě hlavičkoval Graiciar zblízka nad.

Sigma za úvodních 45 minut pořádně nevystřelila mezi tyče a zahrozila jen po chybách v domácí obraně. Hála ani po něm Plšek je však nedokázali ztrestat.

Deset minut po přestávce už se aktivnější Liberečtí dočkali vedení. Kerbr poslal z levé strany centr na malé vápno, kam si až z pozice pravého obránce seběhl Coufal a hlavou nedal Buchtovi šanci. Domácí kapitán dal třetí gól v ligové kariéře a druhý v sezoně. Olomouc inkasovala teprve podruhé za posledních pět kol.

Po hodině hry rozehřál diváky několikaminutový ohňostroj za stadionem. Až v polovině druhého dějství měli hosté první gólovou šanci. Po chybě v domácí rozehrávce šli Hanáci dva na jednoho, ale Plšek po přihrávce od střídajícího Texla minul.

Stejný hráč pak pět minut před koncem na malém vápně hlavičkoval jen do brankáře Koláře a Liberec už čtvrté domácí ligové vítězství za sebou udržel. Olomouc na hřišti Slovanu v nejvyšší soutěži nevyhrála od listopadu 2009 už šest zápasů.

16. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 55. Coufal. Rozhodčí: Orel - Kotík, Koval. ŽK: Pulkrab - Vepřek, Radakovič, Manzia, Zahradníček, Texl. Diváci: 3834.
Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Kulhánek - Bartl, Bosančič (75. Ševčík), Breite (81. Folprecht), Potočný - Graiciar (88. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.
Olomouc: Buchta - Sladký (80. Obročník), Radakovič, Jemelka, Vepřek - Houska, Kalvach - Zahradníček, Plšek, Hála (59. Texl) - Moulis (70. Manzia). Trenér: Jílek.
Obecné informace

Reklama

Související témata: