Hlavní obsah

Slovácko - Jihlava 2:1Slovácko otočilo záchranářský duel a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Krejčí 0 : 1
49. Daníček 1 : 1
51. Petr 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili v 16. kole po obratu Jihlavu 2:1 a po teprve druhém vítězství v sezoně opustili poslední místo a přezimují mimo sestupové příčky. Na úplné dno naopak klesla Jihlava, která prohrála i osmý zápas venku. Domácí přitom v úvodu utkání neproměnili penaltu a Vysočinu pak poslal do vedení Jiří Krejčí. Krátce po přestávce však během tří minut otočili skóre Vlastimil Daníček s Jakubem Petrem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Miroslav Keresteš z Jihlavy a Tomáš Zajíc ze Slovácka.

Článek

Do utkání lépe vstoupili domácí a už ve třetí minutě promarnili obrovskou příležitost jít do vedení. Po zákroku hostujícího obránce Keresteše na Zajíce totiž rozhodčí Proske odpískal pokutový kop, který ale útočník Slovácka neproměnil. Jeho slabá střela skončila vedle.

Trest přišel ve 26. minutě, kdy po Vaculíkově přímém kopu z pravé strany tečoval hlavou míč pod břevno Krejčí a poslal Jihlavu do vedení. Slovácko mohlo vyrovnat takřka vzápětí, ale Daníček hlavičkoval do tyče a odražený míč do branky nedostali ani Navrátil s Šumulikoskim.

Mizerná koncovka provázela domácí i ve zbytku poločasu. Nejprve Šumulikoski netrefil v ideální pozici dobře míč a poslal ho přímo do náruče brankáře Rakovana. A těsně před přestávkou zahodil další velkou šanci Daníček, protože zblízka jen těsně minul.

Střeleckou smůlu Slovácko po pauze protrhlo ve velkém stylu a během tří minut otočilo skóre. Ve 49. minutě se na malém vápně dostal k míči Daníček a tvrdou ranou vyrovnal. V 51. minutě už domácí vedli, když po brejku a přihrávce střídajícího Kubaly se z pravé straně prosadil Petr.

Otřesená Jihlava už se na nic nezmohla a naopak mohla v závěru ještě inkasovat po šancích Sadílka s Kubalou. Vysočina tak v probíhající sezoně stále nezískala venku ani bod. Na posledním místě vystřídala Slovácko, které ukončilo 12 zápasů trvající sérii bez vítězství.

Trenér Kordula si navíc na desátý pokus připsal první výhru na lavičce a jeho tým přezimuje na 14. místě těsně nad pásmem sestupu. Od předposlední Ostravy dělí celek z Uherského Hradiště bod a od Jihlavy dva.

16. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Branky: 49. Daníček, 51. Petr - 26. Krejčí. Rozhodčí: Proske - Wilczek, Dresler. ŽK: Hofmann - Urblík, Popovič. Diváci: 3594.
Slovácko: Heča - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Navrátil (90. Tkáč), Šumulikoski, Petr (74. Havlík), V. Daníček, Sadílek - Zajíc (46. Kubala). Trenér: Kordula.
Jihlava: Rakovan - Fulnek (86. Smejkal), Tlustý, Krejčí, Keresteš - Záviška, Zoubele, Urblík, Vaculík (75. N. Daníček), Popovič (65. Klíma) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.
Obecné informace

Reklama

Související témata: