Hlavní obsah

Karviná - Bohemians 1905 1:0Karviná po výhře přezimuje mimo pásmo sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Budínský 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné v posledním utkání před zimní přestávkou vyhráli 1:0 nad Bohemians Praha 1905 a přezimují mimo sestupové pásmo. Gólem tři minuty před koncem o tom rozhodl bývalý hráč Bohemians Lukáš Budínský. Karviná teprve potřetí v sezoně udržela čisté konto a bodovala podruhé z posledních sedmi utkání. Naopak Bohemians přišli před pauzou o sérii šesti zápasů bez porážky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva v bílém Benjamin Čolić, Ondřej Lingr a Jan Hošek z Karviné a Martin Hašek z Bohemians.

Článek

V sestavě Bohemians dostal po měsíci šanci útočník Kabajev, ale vůbec ji nevyužil a byl téměř neviditelný. Hosté směrem dopředu byli málo nebezpeční a za celý poločas nevystřelili mezi tyče. Hrozbou byl jen pokus Krcha, který domácí obrana srazila nad branku.

Ani Karvinští nepřinášeli fanouškům v ochozech příliš vzruchu. Pouze ve 4. minutě si Wágner krásně zpracoval balon a dokázal se prosadit i proti dvojbloku pražských hráčů. Fryšták ale jeho střelu vykopl.

Ve 34. minutě se po centru Eismanna z trestného kopu dral do šance agilní Wágner, ale jeho hlavička letěla těsně vedle.

Domácí se vrhli na Klokany i na startu druhé půle a Lingr spálil vyloženou šanci, protože zblízka vůbec netrefil bránu. Další slušný pokus si připsal Wágner, jehož hlavička po centru Moravce prosvištěla nad břevnem.

Pak se do šestnáctky Pražanů prokličkoval Budínský, ale jeho přízemní střela nemohla Fryštáka překvapit. Rychlík Moravec měl na hlavě další možnost, ale i on přestřelil.

Bohemians se soustředili na bránění karvinského tlaku a vyčkávali na brejk. Ten ale nepřicházel, takže kombinovali výhradně domácí, kterým se dařilo přišpendlit soupeře před jejich bránu. Ani trvalé obléhání Fryštákovy svatyně však ke gólu nevedlo.

Až v závěru trestný kop střídajícího Letiče přistál na hlavě Budínského a ten jej tečoval mimo dosah Fryštáka. Zařídil tak domácím důležité vítězství a klidnější zimu.

16. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka: 87. Budínský. Rozhodčí: Franěk - Pochylý, Horák. ŽK: Luts (Bohemians). Diváci: 2752.
Karviná: Le Giang - Čolič (89. Lischka), Janečka, Hošek, Eismann - Budínský, Šisler - Lingr (57. Panák), Moravec (78. Letič), Kalabiška - Wágner. Trenér: Vlk.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Reiter, Hašek ml., Mašek (68. Tetteh), Luts (87. Hůlka) - Kabajev (46. Nečas). Trenér: Hašek st.

Reklama

Související témata: