Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 2:0Navrátilec Krmenčík sestřelil Jablonec. Plzeň přezimuje s luxusním náskokem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Krmenčík 1 : 0
80. Krmenčík 2 : 0
Záznam online reportáže

Tři zápasy léčil zraněný kotník, gólový apetit ale plzeňský útočník Michael Krmenčík rozhodně neztratil. V sobotním duelu 16. kola fotbalové ligy dvěma góly rozhodl o vítězství 2:0 nad Jabloncem. Viktoriáni před týdnem poprvé ztratili (0:0 v Teplicích), nyní opět najeli do vítězných kolejí. Přezimují s luxusním náskokem 14 bodů na druhou Slavií i třetí Olomouc. Sparta, která má k dobru nedělní duel s Mladou Boleslaví, na lídra ztrácí neuvěřitelných 21 bodů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Michael Krmenčík se raduje z prvního gólu proti Jablonci.

Článek

Jablonečtí před týdnem obrali o body Slavii (1:1), do Doosan arény přijeli s kuráží. V 8. minutě mohli jít do vedení, kdy se po brejku řítil ze strany na branku Tecl, Kozáčik jeho střelu vyrazil špičkami prstů do boční sítě.

Poté se v solidní pozici zjevil Kolář, rána mu však nesedla. Po chvíli mu parádní pozici nachystal patričkou Krmenčík, Valeš ovšem vytáhl vynikající zákrok. Vzápětí si oba viktoriáni role vyměnili: Kolář, který hrál 300. zápas v české lize, perfektně uvolnil Krmenčíka, který tváří v tváří Valešovi nezaváhal.

Pro reprezentačního útočníka, který se vrátil do sestavy po třízápasové pauze zaviněné zraněním, to byl 10. gól v lize na podzim. Západočeši byli při chuti, v 28. minutě Hořava trefil břevno, další pokusy viktoriánů hosté zblokovali. Ale i oni byli nebezpeční, kromě šance Tecla předvedli další dvě nadějné akce, nedotáhli je však do „finále".

Po přestávce převzal na kratší pasáž inciativu Jablonec, domácí si ji ale vzali zpět. V 58. minutě Valeš vyboxoval míč těsně před Hejdou, který už se chystal k hlavičce. Po hodině hry zase z hranice šestnáctky zahrozil Petržela, v 68. minutě pro změnu Kopic z přímého kopu.

Domácím dal definitivu muž zápasu Krmenčík. Po jeho akci v 80. minutě pálil Kolář do tyče, Krmenčík vzápětí odražený míč nekompromisně uklidil do sítě - 2:0.

16. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 18. a 80. Krmenčík. Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Hájek. ŽK: Hubník - Holeš, Zelený. Diváci: 8132.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Havel - Hořava, Hrošovský - Petržela (73. Čermák), Kolář (86. Ivanschitz), Kopic - Krmenčík (88. Bakoš). Trenér: Vrba.
Jablonec: Valeš - Holeš, Pernica, Kysela, Hanousek - Masopust (69. Jovovič), Kubista (44. Považanec), Trávník (79. Doležal), Zelený - Tecl, Mihálik. Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: