Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 0:1Vítkovice podruhé za sebou neinkasovaly, v Olomouci vyhrály nejtěsnějším rozdílem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Olesz 0 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Vítkovic podruhé za sebou neinkasovali a i díky tomu v nedělním 28. kole extraligy vyhráli v Olomouci 1:0. O rozhodující gól se postaral ve 44. minutě v oslabení kapitán hostů Rostislav Olesz. Čisté konto udržel stejně jako v pátek proti Zlínu Patrik Bartošák.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Vítkovičtí Ivan Baranka (vlevo) a Rostislav Olesz bojují s Kevinem Sundherem z Olomouce.

Článek

Olomouc se hned v úvodu musela bránit při vyloučení Houdka, Vítkovice však brankáře Konráda vůbec neohrozily. V 5. minutě mohla jít Olomouc do vedení. Tlak první formace vyústil v tutovku Eberleho, který ale netrefil odkrytou branku hostí.

Vítkovice se do šance dostaly o tři minuty později. Střelu Tršky ale slovenský reprezentant v brance domácích viděl a chytil. V polovině třetiny mohl po Trškově chybě skórovat Jergl, Bartošák byl ale připravený. Při trestu Lva zahrozil v oslabení Szturc, i Konráda ale předvedl jistý zákrok.

Ve druhé třetině hráli hosté tři přesilovky, největší možnost v první z nich měl Kuscera, Konráda však neprostřelil. V další početní převaze ostravský tým držel domácí téměř minutu v obranném pásmu, Kolouchovu a Barankovu ránu olomoucký brankář chytil a Lev trefil horní tyč.

Ve třetí části začali aktivně Hanáci, Bartošák měl potíže se střelami Káni a Ostřížka. Bezbrankový stav se změnil až ve 44. minutě, kdy se hosté prosadili v oslabení. Vítkovický kapitán Olesz vystihl rozehrávku Olomouce a blafákem překonal Konráda.

Další gól mohl přidat Kurovský, nevyzrál však na Konráda. Připravenost Bartošáka na druhé straně prověřili Káňa, Laš a Knotek, nikdo z nich vyrovnat nedokázal. Tři minuty před koncem mohl definitivně rozhodnout Olesz, Konrád jej tentokrát dokázal "ustát" a střelu chytil. Poslední šanci vyrovnat měl v 59. Strapáč, proti svým bývalým spoluhráčům se však neprosadil ani on.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávka: 44. Olesz (Szturc). Rozhodčí: Hradil, Souček - Gebauer, Lhotský. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4207.
Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, L. Galvas, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Roman Vlach, Burian - Ostřížek, Mráz, Strapáč, - Jergl, Sundher, J. Káňa. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok - Bartovič, Lev, Olesz - Szturc, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: