Hlavní obsah

Londýn objevil nový způsob, jak převléci alkoholismus za sportování

Londýn

V Londýně si lidé našli další zajímavý druh zábavy. V něm se snoubí jejich vášeň pro sporty, tradiční britskou vánoční pantomimu a pintu dobrého piva. Závod London Pantomime Horse Race ozvláštnil druhou adventní neděli v hlavním městě. Zda to byla zábava více pro účastníky, nebo spíše pro diváky, posuďte podle videa sami.

V Londýně se konaly běžecké závody dvojic v koňských převlecíchVideo: Reuters

 
Článek

V neděli proběhl v Londýně už osmý ročník závodů pantomimických koní, kdy tělo každého zvířete tvoří dva lidé v převleku. Jeden se ukrývá v hlavě koně, zatímco druhý tvoří jeho hřbet a zadní pár nohou. „Miluju pantomimu. Tahle část roku je dost bláznivá, tak jsem si řekl, že udělám závod pantomimických koní. Miluju humor, ztřeštěnosti, snažím se zapojit co nejvíce prvků. Do celé věci je také zapleteno nějaké to pití. Ale určitě bych nerad dělal reklamu na popíjení alkoholu," dušoval se hlavní organizátor Mark Biddiss novinářům.

Aby těch ztřeštěností nebylo málo, každý rok je navíc vyhlašováno určité téma. Každý ročník je tak tematicky laděný jinak. Letos dostaly slovo rockové a popové ikony. „Oslavujeme hudbu, oslavujeme zábavu a taky notnou dávku ztřeštěnosti," vysvětlil organizátor.

Závodí se na čtvrt míle (zhruba 400 metrů), přičemž na trati jsou pit stopy, stejně jako tomu bývá u formulí 1. Jen s tím rozdílem, že tady je pit stopem každý britský pub na cestě. Každý zkrátka k pití potřebuje jinou výmluvu, nebo záminku.

Reklama

Související témata: