Hlavní obsah

Brno - Chomutov 2:3Chomutovští Piráti sebrali Kometě v Brně všechny tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Zohorna 1 : 0
4. Sklenář 1 : 1
12. Růžička 1 : 2
12. Němec 2 : 2
52. Vondrka 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 31. kole extraligy na domácím ledě s Chomutovem 2:3. Brňané pokračovali v sérii nevýrazných výsledků, když vyhráli pouze dva z posledních deseti utkání. Piráti ve vzájemných duelech uspěli i potřetí v této sezoně, ale poprvé s tříbodovým ziskem. K jejich výhře přispěl brankou a asistenci útočník Vladimír Růžička mladší.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Chomutova se radují z gólu.

Článek

Kometě vyšel v rychlém úvodu vstup do zápasu. Už ve třetí minutě ujel po chybě Pirátů po pravé straně Hynek Zohorna a blafákem překonal brankáře Laca. Piráti stačili pohotově odpovědět za pouhých 85 sekund, kdy srovnal skóre Sklenář a ve 12. minutě další zaváhání domácích hokejistů potrestal Růžička. Z vedení se Piráti radovali jen 26 sekund: po návratu z hostování v Mladé Boleslavi ještě v téže minutě vyrovnal útočník Vojtěch Němec.

Střelecká aktivita obou týmů ve druhé třetině polevila. Kometa získala přesnější kombinační hrou územní převahu, její hra ale postrádala produktivitu. Většina akcí končila v rozích a nevedla k bezprostřednímu ohrožení soupeře.

Brňané nevyužili ani jednu z pěti přesilovek. Piráti spoléhali na brejky, ze kterých vytěžili pouze slibnější akci při vlastním oslabení - ve 32. minutě trefil po sólovém úniku Tomica tyč. Na druhé straně se totéž vzápětí podařilo i domácímu Hruškovi.

Křečovitě hrající Kometě nepomohla k získání náskoku ve třetí třetině ani 94 sekund dlouhá přesilovka pět na tři při vyloučení Růžičky a obránce Dietze. V početní výhodě Brňané jen dvakrát od modré čáry vystřelili na branku soupeře.

Naopak Piráti využili v 52. minutě početní výhodu, když Vondrka pronikl do útočného pásma a na jeho přesnou střelu brankář Čiliak nedosáhl. I když se ještě Brňané snažili dostat zápas alespoň do prodloužení, jejich snaha ke srovnání skóre nevedla a Piráti podruhé za sebou naplno bodovali.

HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. H. Zohorna (Malec, Štencel), 12. V. Němec (Haščák, Krejčík) - 4. Sklenář (V. Růžička ml., Havel), 12. V. Růžička ml., 52. Vondrka. Rozhodčí: Bejček, Lacina - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 7054.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - M. Erat, J. Hruška, T. Svoboda - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, R. Zohorna, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.
Chomutov: J. Laco - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Havel, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Chlouba, Poletín - Hlava, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: