Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 2:3 SNLitvínov promarnil dvougólové vedení, Olomouci podlehl v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hübl 1 : 0
16. Kubát 2 : 0
21. Burian 2 : 1
58. Knotek 2 : 2
65. Knotek (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli ve 31. kole extraligy s Olomoucí 2:3 po samostatných nájezdech. Předposlední Verva přitom měla zápas skvěle rozehraný a vedla na začátku 16. minuty už 2:0, ale v čase 57:47 vyrovnal Jan Knotek a zkušený olomoucký forvard poté rozhodl ve prospěch hostů i nájezdy. Domácí tak prohráli pátý z posledních šesti zápasů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva útočník Litvínova František Lukeš a olomoucký útočník Jan Knotek bojují před litvínovským brankářem Michaelem Petráskem.

Článek

Skóre otevřel již po 25 vteřinách Hübl, který doklepl puk za Konráda, jemuž Hunkesova střela propadla mezi betony. Ve třetí minutě se rychlou kombinací ukázala čtvrtá litvínovská formace, na jejím konci byl Matoušek, hostující brankář ale jeho ránu švihem kryl. Domácí byli aktivnější i nadále, Pilař chytrou přihrávkou našel Hübla, jenž tečoval těsně vedle.

Hosté se osmělili až v osmé minutě, nikým nehlídaný Čáp z mezikruží nedokázal vůbec trefit branku. Poté převzali otěže utkání zpět do svých rukou domácí. V 12. minutě Pilař opět vymyslel geniální pas, tentokrát na Jánského, Konrád se stačil rychle přemístit a zakročit. V 16. minutě už ale kapituloval podruhé. Kubát zachytil vzduchem vyhozený kotouč, napřáhl a jeho dělovku zastavila až síť hostující branky.

Úvod druhé části vyšel lépe olomouckým hráčům. Po 32 vteřinách snížil Burian, když se prosadil ranou švihem z mezikruží. Hosté mohli i vyrovnat, ale Jerglovu šanci Petrásek výborně zneškodnil. Na druhé straně se na Konráda řítil z pravého křídla Jánský, slovenský brankář jeho pokus vyrazil pravým betonem. Hosté byli v dalším průběhu druhé třetiny aktivnější, ale z mnoha šancí vyrovnat nedokázali.

Místo brankových hodů se diváci v první polovině závěrečné třetiny dočkali jednoho vyloučení za druhým, hra tak byla rozkouskovaná a bez tempa. Ani jeden z týmů si v přesilových hrách nedokázal vypracovat vážnější příležitost. První pořádná střela na brankáře přišla v 49. minutě, Čáp vypálil od hrazení a Petrásek se musel činit. Hosté byli i nadále aktivnější: Houdek si pohrál s dvěma protihráči, jeho střela ale skončila až v ochranné síti.

Když už to vypadalo, že domácí zvládnou po nepřesvědčivém výkonu zuby nehty ubránit svůj náskok, přišel trest. V 58. minutě Laš vypálil od modré čáry, puk se odrazil od zadního mantinelu před branku, kde ho dokázal Knotek bleskurychle zasunout za Petráska a bylo vyrovnáno.

V prodloužení se šance střídaly na obou stranách, ovšem bez brankového efektu a tak musely přijít na řadu samostatné nájezdy. Za hosty se prosadili Knotek a Eberle, domácí střelce vymazal Konrád.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. V. Hübl (Hunkes), 16. Kubát - 21. Burian (Roman Vlach), 58. J. Knotek (Laš), rozhodující sam. nájezd J. Knotek. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Blümel, Klouček. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4028.
Litvínov: Petrásek - Hunkes, Kubát, Sörvik, Baránek, Gula, Z. Sklenička, Pilař - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Vandas, Ihnacak, Nejezchleb - Jánský, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek. Trenéři: Rulík a D. Stránský.
Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Čáp, Dujsík, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Roman Vlach, Burian - Ostřížek, Strapáč, J. Káňa - Holec, Mráz, Jergl. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama