Hlavní obsah

Jágr zase zraněný! Další zápis do historie se odkládá. Už je frustrovaný, prozradil kouč

Calgary

Tahle sezóna mu opravdu nepřeje. Český veterán Jaromír Jágr je opět mezi marody, kvůli zranění v dolní polovině těla nenastoupí do nočního utkání proti St. Louis, po němž se mohl dotáhnout na třetím místě v počtu zápasů v NHL na svého bývalého spoluhráče Rona Francise.

Foto: Dominique Belanger-gagne, Reuters

Útočník Calgary Jaromír Jágr (68) v souboji s Troyem Stecherem (51) z Vancouveru.

Článek

Pětačtyřicetiletá legenda však bude sledovat utkání pouze v roli diváka. „Jags se pořád potýká se stejným zraněním. Je to pro něho samozřejmě frustrující. To je mi jasné... ale každý mívá zranění. Hodně s tím bojuje, protože chce samozřejmě hrát. My ale musíme řešit věci správným způsobem. Doufám, že tohle zvládneme, abychom to nemuseli neustále řešit," vysvětloval situaci po rozbruslení kouč Glen Gulutzan.

Jágr zatím nastoupil za Flames k devatenácti zápasům. Po pětizápasové pauze se vrátil do hry, jenže jen na dvě utkání. Nyní musí zase čekat. Náhradou za něj bude pro duel s Blues Curtis Lazar.

Jágrovi zbývá jediné utkání, aby se v počtu odehraných duelů NHL dostal na číslo 1731 a dotáhl se tak na bývalého parťáka z Pittsburghu Rona Francise. Ještě v této sezóně by však určitě rád předstihl druhého Marka Messiera (1756) a aktuálního lídra v této historické statistice Gordieho Howea (1767).

V NHL se podle zvyklostí nemluví o zraněních otevřeně, a tak i kouč mluví spíše v náznacích. „Jde o zranění, které ovlivňuje i ostatní části těla v důsledku kompenzace. Snažíme se s tím definitivně vypořádat. Ale on není v tomto ohledu jiným hráčem než ostatní. Má otravné zranění a potřebujeme, aby se ho zbavil," pokračoval Gulutzan.

Hokejisté Calgary budou chtít i bez Jágra navázat na poslední duel, v němž i s Davidem Rittichem v brance rozstříleli Vancouver 6:1.

Reklama

Související témata: