Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 2:3 PPRůžička rozhodl dvěma góly o výhře Chomutova v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Jelínek 1 : 0
15. Chlouba 1 : 1
44. Růžička 1 : 2
52. Jelínek 2 : 2
65. Růžička 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Chomutova zvítězili v 33. kole extraligy v Liberci 3:2 v prodloužení a vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů. V čase 64:18 o tom rozhodl v přesilové hře svou druhou brankou v utkání útočník Vladimír Růžička mladší. Bílí Tygři i přes prohru bodovali potřetí za sebou, ale čekají už více než měsíc na tříbodové vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Krenželok (vlevo) z Liberce fauluje v prodloužení Juraje Valacha z Chomutova.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a v první šanci se ocitli Redenbach s Kvapilem, který ale nezakončil přesně. Vedení se Liberec dočkal v osmé minutě, který se prosadil po souhře Ševce s Lakatošem Jelínek.

Hosté kontrovali dělovkou Valacha, ale Will byl pozorný. Na Chloubovu střelu v 15. minutě už ale nestačil. Za dvě minuty ještě Růžička mladší trefil tyč Willovy branky.

Na přelomu první a druhé třetiny hráli domácí celé dvě minuty v pěti proti třem, ale neuspěli. Na druhé straně zlikvidoval Koblasův pokus betonem Will. Nejblíže ke změně skóre pak měli Bílí Tygři ve 27. minutě, kdy Bakoš našel před branku najíždějícího Jánošíka, proti jehož střele do protipohybu ale Lukeš vytáhl parádní zákrok. Stejně tak se o něco později vytáhl chomutovský gólman proti Lakatošovi. Willa zase nepřekvapil Mrázek.

V úvodu třetí třetiny hráli Bílí Tygři přesilovku, ale Lukeše prakticky neohrozili. Vzápětí udeřili hosté. Od modré čáry vystřelil Dietz a puk před brankou šikovně tečoval Růžička mladší. Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Domácím se povedlo vyrovnat v 52. minutě, kdy přečíslení dvou na jednoho v krátké přesilovce zakončil Jelínek. Ve zbývajícím čase hosté bránili nerozhodný stav a utkání dospělo do prodloužení. V prodloužení byli aktivnější hosté. Po faulu rozhodl v početní výhodě čtyř proti třem přesnou střelou Růžička mladší.

33. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. P. Jelínek (Lakatoš, Ševc), 52. P. Jelínek (Ordoš, Kolmann) - 15. Chlouba (Poletín, Chrpa), 44. V. Růžička ml. (Dietz, Vondrka), 65. V. Růžička ml. (Valach). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 7096.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Havlín, Kolmann - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, M. Kvapil - J. Stránský, Jašek, Ordoš - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach - Bulíř. Trenéři: Mlejnek a V. Čermák.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, L. Chalupa - Vondrka, Huml, Koblasa - J. Havel, V. Růžička ml., Sklenář - Chrpa, Chlouba, Poletín - Hlava, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: