Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 3:4 SNOlomouc to na Třinec umí, na ledě Ocelářů vyhrála po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jergl 0 : 1
19. Krajíček 1 : 1
21. Irgl 2 : 1
24. Doudera 3 : 1
27. Knotek 3 : 2
42. Jaroměřský 3 : 3
65. Vlach (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince prohráli v utkání 34. kola extraligy na domácím ledě s HC Olomouc 3:4 po samostatných nájezdech. Oceláři vedli už 3:1, ale nakonec duel v nájezdech ztratili. Olomouc vyhrála nad Třincem i třetí zápas v sezóně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký brankář Peter Hamerlík pozorně sleduje počínání olomouckého Jana Káni před jeho brankou. V zakončení se mu v utkání 34. kola snaží zabránit Bohumil Jank.

Článek

Třinec musel brzy dohánět ztrátu. V páté minutě ztratila čtvrtá řada domácích při přechodu do útoku puk, Knotek krásným křížným pasem přes střední pásmo rychle otočil hru na rozjetého Jergla, který se trefil z pravého kruhu ke vzdálenější tyči. Oceláři v minulém vzájemném utkání neskórovali a složitě překonávali obranný val soupeře, ale tentokráte s ním neměli problém. Hrozila hlavně jejich elitní formace, jenže Rákos i dvakrát Růžička zblízka neuspěli.

Domácí se dočkali na přelomu první a prostřední třetiny, kdy překlopili třemi góly skóre. Vyrovnal Krajíček, před kterým se při zavážení puku z vlastního do útočného pásma rozevřela obrana a krásnou akci zakončil přesně do růžku. Druhý zásah přidal Irgl tečí Musilovy střely a efektivní pasáž završil v oslabení Doudera. Třineckého beka uvolnil krásně Marcinko, který u mantinelu na sebe navázal dva protihráče.

Olomouc se ale i s přispěním hlavního rozhodčího rychle dostala zpátky na dostřel. Sudího zasáhl u zadního hrazení puk do brusle, zmocnil se ho Knotek a rychlým manévrem zasunul puk zpoza branky za překvapeného Hamerlíka. Dvougólový náskok mohl domácím vrátit Růžička, ale po dalším skvostném pasu Marcinka nepřekonal Konráda.

Ocelářům v utkání nefungovaly přesilové hry, ve zbytku druhé třetiny nepotrestali další tři fauly, navíc po chybě Růžičky mohl Strapáč vyrovnat, ale zblízka přestřelil. K hostům se ale krátce po přestávce opět přiklonilo štěstí na odraz. Střelu Jaroměřského od modré čáry si srazil do vlastní sítě Musil. S Třincem mohlo být ještě hůře, Herman však trefil ze sólového úniku pouze tyč.

Olomouc cítila šanci na pátou výhru v řadě. Z předbrankového prostoru se ale Holec dvakrát neprosadil. A v přesilové hře tečovaná střela Staňka skákala v brankovišti, odkud ji před Vlachem odpálil pryč Doudera. V prodloužení měl největší šanci Růžička, i přes faul Jaroměřského se dostal k zakončení, jenže Konrád jeho bekhendový blafák betonem vykryl.

Domácí kanonýr se dožadoval trestného střílení, místo toho ale obdržel osobní trest za nesportovní chování a do rozstřelu nemohl naskočit. Oceláři ho odstartovali skvěle, hned úvodní nájezd proměnil Polanský. Hosté kontrovali ve čtvrté sérii Sundherem, který se trefil nad lapačku Hamerlíka. Do stejného místa pak zamířil v páté sérii i Vlach.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 3:4 po SN (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Krajíček (Martin Růžička), 21. Irgl (D. Musil, Cienciala), 24. M. Doudera (Marcinko, Adamský) - 5. Jergl (J. Knotek, Ondrušek), 27. J. Knotek, 42. Jaroměřský (Jergl, Herman), rozhodující sam. nájezd Roman Vlach. Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Ganger, Lederer. Vyloučení: 3:7, navíc Martin Růžička (Třinec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hamerlík - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Linhart, Jank, Adámek, Roth - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Irgl, Mikulík, Cienciala - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Olomouc: Konrád - Staněk, Jaroměřský, Rutar, Ondrušek, Dujsík, Čáp - Eberle, J. Knotek, Laš - J. Káňa II (24. Sundher), Roman Vlach, Burian - Ostřížek, B. Mráz, Strapáč - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: