Hlavní obsah

Plzeň - Jihlava 3:1Plzeň ukončila sérii tří porážek výhrou nad poslední Jihlavou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Jones 1 : 0
27. Zeman 1 : 1
41. Schleiss 2 : 1
60. Gulaš 3 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně vyhráli ve 35. kole extraligy nad Jihlavou 3:1 a ukončili sérii tří porážek. Ještě po druhé třetině držela Dukla nerozhodný stav 1:1, ale 18 vteřin po zahájení závěrečné třetiny o osudu utkání rozhodla trefa Jana Schleisse. Hosté prohráli již pošesté v řadě a jsou nadále poslední. Vedoucí Plzeň zvýšila náskok na druhé Vítkovice na jedenáct bodů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Mertl z Plzně a brankář Lars Volden z Jihlavy.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale z úvodního náporu se ani při přesilové hře neprosadili. Hosté spoléhali na dobrou obranu středního pásma a rychlé brejky. V 16. minutě ovšem zbytečným útočným faulem nabídl Kubalík Indiánům početní výhodu. Po Mertlově přiťuknutí ještě Gulaš z velkého úhlu Voldena nepřekonal, za chvíli ale norského gólmana prostřelil nenápadnou střelou z pravého kruhu Jones.

Začátek prostřední části patřil domácím, Indrák ovšem při přečíslení tři a dva mířil z mezikruží nad a vzápětí po ideální nabídce Stacha od pravého hrazení nepřekonal nekrytý Kratěna tváří v tvář Voldena. Ve 27. minutě propadla na obranné modré čáře plzeňská defenziva a po sklepnutí Dostálka Zemanovi do jízdy jihlavský útočník přesnou střelou pod Svobodovu vyrážečku vyrovnal na 1:1. Poté se hra vyrovnala, ale místo gólových příležitostí na ledě přibylo osobních soubojů.

Ve 35. minutě mohl Duklu dostat do vedení během přesilovky Hammil, jeho svižný pokus z levého kruhu však Svoboda dokázal vyrazit do břevna a plzeňský gólman zlikvidoval i další šance střelecky aktivnějších hostů.

Osmnáct vteřin po druhé pauze se ale k odražené střele Mertla dostal Schleiss a po objetí branky zasunul puk za čáru na 2:1. Rychle mohl odpovědět Anděl, jehož tečované nahození od modré čáry zastavila levá tyč.

Jihlavští ve snaze o srovnání výsledku otevřeli hru. K individuálnímu průniku toho ve 48. minutě využil Gulaš, ale po úspěšném bekhendovém blafáku zakončil nad odkrytou branku. Následně Dukla promarnila početní výhodu a z protiútoku dva na jednoho Straka dorážel Kracikovu střelu jen těsně vedle. Závěrečnou power play Jihlavy ukončil 44 vteřin před sirénou trefou prázdné branky Gulaš, který tak stylově oslavil dnešní 32. narozeniny. Plzeň porazila Duklu poosmé za sebou.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Jones (Preisinger, D. Sklenička), 41. Schleiss (Mertl), 60. Gulaš - 27. A. Zeman (Dostálek, D. Kajínek). Rozhodčí: Hribik, M. Petružálek - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 7111.
Plzeň: M. Svoboda - Kadlec, Moravčík, Jones, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kaňák - Gulaš, Mertl, Indrák - D. Kindl, Kracík, Stach - Eret, Kratěna, Schleiss - P. Straka, Preisinger, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Jihlava: Volden - De la Rose, Suchánek, Stříteský, J. Zdráhal, Šidlík, D. Kajínek, Bryhnisveen - Hamill, Skořepa, T. Kubalík - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Rabbit, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice