Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 6:3Vítkovice hladce udolaly Severočechy. Ti padli počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Szturc 1 : 0
20. Hrbas 2 : 0
22. Květoň 3 : 0
23. Lev 4 : 0
27. Hanzl 4 : 1
31. Kolouch 5 : 1
40. Lukeš 5 : 2
48. Lev 6 : 2
52. Hübl 6 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic zdolali v 38. kole extraligy Litvínov 6:3. Domácí hráči si vypracovali rozhodující náskok třemi brankami na rozhraní první a druhé části, kterými soupeři unikli na 4:0. Dva góly zaznamenal Jakub Lev. Vítkovice vyhrály pojedenácté z posledních třinácti kol, hosté počtvrté v řadě podlehli.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jakub Lev, autor dvou branek Vítkovic proti Litvínovu.

Článek

Oslabený Litvínov nebyl bez několika hráčů pro rozjetý ostravský tým příliš těžkým soustem. Zdráhal ještě puk do brány nedostal, ale Vítkovice se ujaly vedení v šesté minutě, když nikým neobtěžovaný Szturc z brankoviště prostřelil Kantora.

Severočeši dokázali vzdorovat skoro celou první část, ale jedinou sekundu před jejím koncem už jako by vypustili situaci ve vlastním obranném pásmu a po Hrbasově ráně od modré čáry inkasovali podruhé.

I do druhé třetiny lépe vstoupili domácí. Květoň se už po 65 sekundách protáhl od mantinelu na střed a zápěstím zavěsil pod horní tyč. Pak prováhal stoprocentní příležitost na zdramatizování zápasu Hübl, který po Lukešově chytré přihrávce trefil jen Bartošákův beton. A Lev vzápětí doťukl do brány odražený puk od zadního mantinelu. Vítkovice během necelých tří minut utekly na 4:0.

Vítkovice ve druhém dějství herně dominovaly a s mnohem větší lehkostí procházely litvínovskou obranou do dalších šancí. Hosté sice zásluhou Hanzlovy dorážky snížili na 1:4, ale po precizně sehraném brejku tři na tři zakončil rychlou souhru pátým gólem Kolouch.

Hosté vystřídali gólmany a Petrásek domácí ofenzivu na nějaký čas přibrzdil. I hosté navíc dokázali sekundu před koncem třetiny udeřit díky šikovnému pokusu Lukeše.

Ostravané ale i v závěru určovali tempo hry. Velkou šanci na zvýšení stavu nevyužil Bartovič, Lev však v 48. minutě z úhlu pohodlně doklepl vyražený puk za Petráskova záda a zaznamenal už sedmnáctý gól v sezoně.

Osm tisíc diváků pak aplaudovalo boxerské vsuvce Kloka a Havelky, po které dostal Litvínov výhodu pětiminutové přesilovky. Rychle ji využil Hübl.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Szturc (Kolouch, Kucsera), 20. Hrbas (P. Zdráhal, Baranka), 22. D. Květoň, 23. Lev (Olesz, Bartovič), 31. Kolouch (Tybor, Kucsera), 48. Lev (O. Roman, Tybor) - 27. M. Hanzl (K. Pilař, Trávníček), 40. Lukeš (V. Hübl), 52. V. Hübl (Kubát). Rozhodčí: Bejček, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6, navíc Klok 10 minut, 5 minut a do konce utkání - Havelka 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 7916.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Urbanec, od 41. navíc D. Krenželok - Bartovič, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Dej, Š. Stránský, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
Litvínov: Kantor (31. Petrásek) - Hunkes, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Z. Sklenička - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Havlíček, M. Hanzl, Trávníček - Matoušek, Válek, Smolka - Helt, Jícha, Dufek - od 41. navíc Havelka. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Reklama

Související témata: