Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 3:1Boleslav udolala Spartu a po více než měsíci má tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Eminger 1 : 0
21. Holík 2 : 0
40. Ďaloga 2 : 1
60. Musil 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 38. kole extraligy pražskou Spartu 3:1 a po více jak měsíci oslavili výhru za tři body. Středočeši ukončili sérii čtyř proher, naplno bodovali poprvé od 3. prosince.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zprava Jakub Valský z Boleslavi a Zbyněk Michálek a brankář Ján Laco ze Sparty.

Článek

Do první šance zápasu vyslal hostující Hlinka Vránu, ale o hodně nebezpečnější byla až Říčkova dorážka do odkryté branky, kterou pokryl domácí obránce Říha. O chvíli později se ocitl mezi kruhy volný Forman, ale jeho střela minula branku. Sparta byla i nadále lepším celkem a americký brankář Boleslavi Maxwell se měl co ohánět, zatímco z tribun boleslavského stadionu zněl pískot.

Domácí Bruslaři se pořádně do hry dostali až v úvodní přesilovce zápasu, která skončila gólem. Za zády Laca skončila tečovaná střela Emingra, který v Mladé Boleslavi hostuje právě ze Sparty. Pro pětadvacetiletého obránce to navíc byla vůbec první extraligová trefa v sezoně.

Boleslav využila i druhou přesilovku v zápase. Holík si vybruslil od mantinelu a o Piskáčkovu brusli zvýšil na 2:0. Domácích najednou byl plný led a Laco v hostující brance měl hodně práce, aby rozdíl ve skóre udržel pouze dvougólový.

Na druhé straně měl na hokejce snížení Vrána, ale Maxwell mu skvělým přesunem v brankovišti šanci zmařil. Při hře čtyři na čtyři pak v polovině zápasu objel branku Jarůšek, ale puk skončil smolně pro něj pouze na brankové čáře.

Dobrou pozici mezi kruhy měl následně i Rousek, ale trefil Maxwellovu vyrážečku. Hosté se přeci jenom snížení ve druhé třetině dočkali. Minutu před jejím koncem překvapil nahozením zpoza branky gólmana Maxwella Ďaloga, jenž dostal puk za čáru odrazem o brankářovu hokejku. Slovenský bek skóroval poprvé ve svém třetím zápase po nedávném návratu do Sparty.

Hned v úvodu třetí třetiny mohl dát svůj premiérový gól v české extralize Američan Samuels, ale v samostatném úniku na Laca jej hostující brankář vychytal. Třináct minut před koncem předvedl další skvělý zákrok Maxwell - Hlinka po dorážce už zvedal ruce nad hlavu. Sparta to v posledních dvou minutách zkusila bez brankáře, ale výsledkem byl pouze inkasovaný gól do prázdné branky z hole Pavla Musila.

38. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávka: 15. Eminger (Žejdl, P. Musil), 21. P. Holík (Kotvan, Klepiš), 60. P. Musil - 40. Ďaloga. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 3597.
Mladá Boleslav: Maxwell - J. Hanzlík, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, Říha - Orsava, Žejdl, Valský - Klepiš, P. Musil, P. Kousal - Pacovský, P. Holík, Lenc - Volf, Urban, Samuels. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Sparta: J. Laco - Piskáček, Švrček, Kalina, Z. Michálek, Ďaloga, T. Pavelka - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Forman, Pech, Klimek - Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg - Uher, Černoch, Rousek. Trenéři: F. Výborný, J. Nedvěd a Janeček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín