Hlavní obsah

Liberec - Växjö 1:1Liberec v úvodním semifinále Ligy mistrů remizoval s Växjö

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Reddox 0 : 1
47. Jašek 1 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce remizovali v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů s Växjö 1:1 a do finále postoupí vítěz odvety, která se bude hrát za týden ve Švédsku. Hosté vedli od úvodu druhé třetiny po trefě kanadského útočníka Liama Reddoxe a o vyrovnání se postaral ve 47. minutě Lukáš Jašek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Martin Bakoš (vlevo) se snaží překonat Viktora Andréna v brance Växjö. S číslem 3 přihlíží obránce Oliver Bohm.

Článek

Hlavní kouč Liberce Filip Pešán po návratu z mistrovství světa hráčů do 20 let v Buffalu sledoval duel jen z tribuny. Tým vedli jako dosud při jeho absenci asistent Karel Mlejnek s Vladimírem Čermákem.

Úvod utkání velké šance nenabídl a Liberec se ubránil i při čtyřminutovém trestu Jeníka za napadení při souboji před brankářem Andrénem. Největší šanci měl v přesilovce Reddox.

Liberec byl nejblíže branky ve 12. minutě, ale gólman Växjö Bližňákovu dorážku kryl. Po vyloučeních Rahimiho a Josefssona hráli Bílí Tygři 42 vteřin v pěti proti třem, ale tlak ve vedoucí branku neproměnili. S dvěma střeleckými pokusy neuspěl Bakoš.

Po 33 vteřinách druhého dějství se dočkal lídr švédské ligy vedení po Janusově chybě. Liberecký brankář vyjel mezi kruhy rozehrát puk, ale poslal jej na hokejku Reddoxe, který trefil prázdnou branku. Växjö mohlo zvýšit, ale Janus tentokrát domácí podržel.

Ve 27. minutě unikl Reddox, ale ztroskotal s blafákem do bekhendu na betonu libereckého gólmana. Na druhé straně se dostal do nájezdu na Andréna Bakoš, který neuspěl i proto, že byl atakován, a zlobil se na rozhodčí, že nedovoleně. Při Vlachově trestu nepřekonali Januse Shinnimin a Calof.

V úvodu závěrečného dějství měli při Špačkově trestu velké šance na zvýšení náskoku Shinnimin a Kiiskinen. Ve 47. minutě se radovali domácí. Lakatoš se natlačil před branku a Jašek vyrovnal. Následně šel pykat Nettenberg, ale Liberci se přesilovka nepovedla. Naopak Severočeši měli štěstí, že z brejku minul v oslabení Reddox.

Liberec mohl otočit skóre. Nejdříve ale neuspěl Ordoš, který se probil před branku. Pak při vyloučeních Calofa a Rahimiho domácí nevyužili ani 55 vteřin trvající výhodu pěti proti třem.

Hokejová Liga mistrů - semifinále:
Bílí Tygři Liberec - Växjö Lakers 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 47. Jašek (Lakatoš) - 21. Reddox (Fröberg). Rozhodčí: Vikman (Fin.), Vinneborg (oba Švéd.) - Lhotský, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 5718.
Liberec: Janus - Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Jánošík, Derner, Jan Bednář - Lakatoš, P. Jelínek, Jašek - Bakoš, J. Mikyska, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, J. Vlach - Jeník, Vantuch, D. Špaček. Trenéři: Mlejnek a V. Čermák.
Växjö: Andrén - J. Persson, Rahimi, P. Andersson, Welch, Martinsson, A. Lundberg, Bohm - Netterberg, Fröberg, Reddox - M. Lundberg, Josefsson, Carnbäck - Calof, R. Rosén, Shinnimin - Brodecki, J. Pesonen, Kiiskinen. Trenéři: Hallam, Hellgren a J. Jönsson.

Reklama

Související témata: