Hlavní obsah

Olomouc - Jihlava 2:3 PPJihlava vyhrála v Olomouci, venku uspěla po sedmi zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hamill 0 : 1
17. Burian 1 : 1
28. Holec 2 : 1
38. Zeman 2 : 2
62. Žálčik 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Jihlavy vyhráli ve 39. kole extraligy v Olomouci 3:2 v prodloužení a poprvé od poloviny listopadu vyhráli venku. Sedmizápasovou sérii nezdarů ukončil v 62. minutě útočník Lukáš Žálčík.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký Marek Laš si na brankáře Jihlavy Larse Voldena nepřišel. Nováček si odvezl z Hané výhru 3:2 v prodloužení

Článek

První šanci duelu měl po Jerglově vybídnutí domácí Holec, puk ale skončil v náručí brankáře Voldena. Přečíslení dva na jednoho poté zakončil obětavým zákrokem obránce Dukly Suchánek.

V oslabení pak jel úplně sám na Voldena útočník Laš, blafák však nezakončil dobře. Jihlava zahrála výborně druhou polovinu přesilovky, ránu Bryhnisveena viděl Konrád na poslední chvíli, vyražený puk pak těsně vedle branky dorážel osamocený Jiránek.

Ve 13. minutě už Jihlava početní převahu využila, když Hamill zpoza branky nahodil puk na Konrádův beton, od kterého se puk odrazil za brankovou čáru. Hanáci se snažili srovnat také v přesilovce, Volden řadu střel pochytal, v 17. minutě jej ale po Irglově přihrávce překonal Burian.

Ve druhé třetině se střelecky probudil Holec, který se poprvé od 4. kola zapsal mezi střelce. Hosté zahrozili o chvíli později, sám před Konrádem zůstal Žálčík, slovenský reprezentant puk do branky nepustil. Ve 38. minutě hostující první formace zatlačila tu olomouckou, Zeman střelou na lapačku překonal Konráda a vyrovnal.

Olomouc vstoupila do třetí části aktivně, Voldena zkoušeli překonat Holec a Jergl, ale z brejku byl blíže ke gólu agilní Zeman. Hosté pak neodehráli dobrou přesilovku, v závěru mohli dokonce inkasovat, když si volný puk dojel Knotek, Volden ještě zasáhl.

Další možnost domácích měl Strapáč, jeho střela tečovaná lapačkou brankáře hostí skákala těsně vedle tyčky. Dukla následně hrála další početní převahu, Rabitt byl sám před Konrádem, ten ale situaci zvládl. Když se poté neujala Knotkova teč a neprosadil se ani Diviš, zápas se prodlužoval.

Druhý bod nakonec získali hosté. V čase 61:51 duel ukončil Žálčík. Poslední Jihlava se tak přiblížila třináctému Litvínovu na čtyři body. Olomouc je i nadále šestá.

39. kolo hokejové extraligy
HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Burian (Irgl, Houdek), 28. Holec (Herman) - 13. Hamill (A. Zeman, D. Kajínek), 38. A. Zeman (Čachotský, Šidlík), 62. Žálčík (Anděl). Rozhodčí: Hribik, Souček - Lhotský, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Diváci: 4180.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - Mráz, Sundher, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Jihlava: Volden - D. Kajínek, Suchánek, Stříteský, Bryhnisveen, De La Rose, Šidlík, Váňa - Čachotský, Hamill, A. Zeman - Rabbit, Skořepa, Jiránek - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - T. Kubalík, Diviš, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata: