Hlavní obsah

Blíží se další návrat na kurty. Soud se přiklonil na stranu bývalé světové jedničky

O krok blíž k návratu na kurty je Viktoria Azarenková. Americký soud se ve sporu s bývalým přítelem o opatrovnictví jejich malého syna Lea přiklonil na stranu běloruské tenistky. A tak bude bývalá světová jednička opět moci se synem vycestovat z Kalifornie a hrát na turnajích.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Viktoria Azarenková.

Článek

Když před rokem a půl oznamovala, že čeká miminko, zároveň své fanoušky ujistila, že se na kurty chce vrátit. Viktoria Azarenková v prosinci 2016 porodila syna Lea a loni v červnu svůj slib splnila. Představila se na turnaji na Mallorce a zahrála si i na slavném Wimbledonu, kde prošla až do osmifinále.

Jenže pak se najednou bývalá světová jednička z turnajů začala odhlašovat. Důvod? Rozchod s otcem svého syna a následný soud o jeho opatrovnictví. Ten tehdy rozhodl, že dokud nedojde k vyřešení záležitosti, nesmí malý Leo opustit Kalifornii. Osmadvacetiletá tenistka samozřejmě bez syna nikam nechtěla a stále čekala, jak vše dopadne.

Už před časem soud v Bělorusku potvrdil, že by o syna měla pečovat Azarenková. Americký soud podle webu tmz.com nyní uvedl, že kauza nepatří do kompetencí Kalifornie ani jiného státu v USA. Bývalý přítel Azarenkové má tři týdny na odvolání, zda tak učiní, není zatím známo.

Dvojnásobná grandslamová vítězka má nyní v plánu přestěhovat se do své rodné země. V zájmu svého syna chce ale zachovat přátelský vztah s jeho otcem a nehodlá jim odpírat vzájemný kontakt. Azarenková po celou dobu sporu pilně trénovala, měla totiž už hrát na právě probíhajícím Australian Open, a tak je velice pravděpodobně, že ji již brzy opět uvidíme na kurtech.

Reklama

Související témata: