Hlavní obsah

Šéf Realu rozehrál velkou pokerovou partii: Ronaldo je na prodej!

Madrid/Lisabon

Dny fotbalové hvězdy Cristiana Ronalda v Realu Madrid se chýlí ke konci. Alespoň podle některých španělských a portugalských médií, která informují o tom, že šéf královského klubu Florentino Pérez je připraven jednat s případnými zájemci a v létě svůj nejzářivější klenot případně uvolnit. Minimální částka by prý měla činit sto miliónů eur (přes 2,5 miliardy korun). Pravda, nebo bluf?

Foto: Paul White, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo neprožívá s Realem Madrid ve španělské lize právě šťastné období. Opustí v létě slavný klub?

Článek

Španělský deník As v titulku středečního vydání hlásá: Cristiano je na trhu.

Pětinásobný držitel Zlatého míče v anketě FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa má sice s Bílým baletem smlouvu až do roku 2021, nicméně portugalský Record píše o tom, že Pérez povolil Ronaldovu agentovi Jorgemu Mendesovi, aby vstoupil do jednání s potencionálními zájemci. Tomu Mendesovi, který vždy tvrdil, že „Božský Cristiano" je neprodejný, protože je v Realu maximálně spokojený a kariéru ukončí právě zde až mu bude čtyřicet.

Jenomže časy se mění...

Skutečností zůstává, že portugalská hvězda vyhrála od svého příchodu v roce 2009 s Realem vše, co se dá. Od španělského titulu, triumfu v Lize mistrů až po klubové MS a vytvořila v jeho dresu řadu střeleckých rekordů. Zatímco loni celek ze Santiago Bernabéu poprvé v klubové historii získal během kalendářního roku pět trofejí, v letošní sezóně se mu v domácí La Lize nedaří. Na úhlavního soupeře a lídra z Barcelony po nečekané domácí prohře s Villarrealem v polovině ztrácí ze čtvrté příčky tabulky propastných 19 bodů.

Ani Ronaldo v nejvyšší španělské soutěži zdaleka nenaplnil pověst kanonýra, trefil se pouze čtyřikrát. Slavný velkoklub se zmítá v krizi a na veřejnost sem tam prosáknou zvěsti o napjatých vztazích mezi vedením klubu a fotbalisty, z nichž prý stojí Ronaldo v kabině proti většině spoluhráčů. I proti trenéru Zinédinu Zidaneovi.

Poker o milióny dolarů

Brzy třiatřicetiletý útočník a mistr Evropy z roku 2016 navíc údajně není spokojen ani se svým platem ve výši 21 miliónů eur. Jeho rival Lionel Messi si v Barceloně přijde ročně na 50 miliónů.

Opustí tedy skutečně slavný CR7 v létě španělský velkoklub? A kam případně otec čtyř dětí zamíří?

Horečné spekulace se už rozjely naplno. Nejčastěji vracejí Ronalda do Manchesteru United, kde se v letech 2003-2009 proslavil. Ambice mají i pohádkově bohatí katarští majitelé Paris St. Germain, kteří neváhali loni v létě vysázet Barceloně za Brazilce Neymara závratných a rekordních 222 miliónů eur (zhruba 5,8 miliardy korun). A na svoji šanci čeká i nenasytný čínský trh, který se o Ronalda vytrvale hlásí.

Předloni byl za něj jeden nejmenovaný čínský klub ochotný vyplatit Realu částku 300 miliónů eur (asi 8,1 miliardy korun) a hráči nabízel roční gáži přesahující sto miliónů eur, což by z Ronalda udělalo suverénně nejdražšího a nejlépe placeného fotbalistu všech dob. Rodák z Funchalu však tehdy odmítl, a přestože se ani tentokrát nedávají klubům z nejlidnatější země světa v otázce Ronaldova angažmá velké šance, kdo ví...

Opustí skutečně Cristiano Ronaldo v létě Real Madrid?
Ano
77,4 %
Ne
22,6 %
Celkem hlasovalo 46063 čtenářů.

Reklama

Související témata: