Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 4:2Chomutov vyhrál důležitou bitvu s Pardubicemi a drží desáté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Dietz 1 : 0
17. Havel 2 : 0
30. Smejkal 3 : 0
32. Kaut 3 : 1
37. Růžička 4 : 1
39. Marosz 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Chomutov si do poloviny zápasu vytvořil tříbrankový náskok a utkání pak v pohodě dovedl do vítězného konce. Piráti si tak vychutnali vítězství ve speciálním duelu, který věnovali chomutovské nemocnici a nastoupili do něj v zelených dresech evokujících operační pláště. Dynamo venku neuspělo po třech vítězstvích za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Chomutovský střelec Vladimír Růžička se prosadil i v duelu s Pardubicemi (ilustrační foto)

Článek

Už po pár minutách hry se otřásaly brankové konstrukce. Nejdříve ji trefil hostující Treille hned po buly a na druhé straně pálil Koblasa z prostoru v pravém kruhu. Krátce po polovině úvodního dějství se dostali Piráti do vedení, když Sklenář přenechal puk Dietzovi, jehož dělovka se zastavila až o síť v pardubické bráně.

Vzápětí mohlo Dynamo vyrovnat v nabídnuté početní výhodě, ale samostatný únik nevyužil Koblasa. V 17. minutě zvýšil na rozdíl dvou gólů Havel, který udělal kličku ležícímu gólmanovi Kacetlovi a zavěsil.

Začátek druhé třetiny přinesl nevyužité šance na obou stranách. Chomutovský Smejkal mířil vedle a pardubický Perret nedorazil puk za bezmocného Lukeše. Poté, co Tomeček neproměnil samostatný únik, Smejkal využil jeho dobrou přihrávku mezi kruhy, odkud zvýšil na 3:0.

Po polovině duelu Pardubice snížily zásluhou povedené teče mladíka Kauta. Do konce třetiny se oba celky prosadily v přesilovce. Vondrka našel před brankou Vladimíra Růžičku mladšího, který nezaváhal. Na druhé straně přetavil důraz v gól Marosz a snížil na 2:4.

Piráti si vstup do závěrečného dějství zkomplikovali dvěma vyloučeními krátce po sobě, čehož ale Pardubice nevyužily, přestože měl Svoboda před sebou odkrytou branku. Krátce po polovině závěrečné třetiny ujel Havel, ale blafákem si na Kacetla nepřišel. Neuspěl ani Šťovíček s dorážkou. Během početní výhody hostů, kteří ji nakonec nevyužili, se začalo přitvrzovat. Stav se nezměnil ani v závěrečné power play hostů.

42. kolo hokejové extraligy
Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Dietz (Sklenář, Vondrka), 17. J. Havel (Flemming, A. Dlouhý), 30. Smejkal (V. Tomeček, Poletín), 37. V. Růžička ml. (Vondrka, Sklenář) - 32. M. Kaut (Hrabal, Trončinský), 39. Marosz (Rolinek, Trončinský). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Barvíř, D. Hynek. Vyloučení: 7:4, navíc Smejkal (Chomutov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4628.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Huml, Koblasa - V. Tomeček, Smejkal, Poletín - J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Čáslava, Hrabal, Mojžíš, Holland - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: