Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 7:3Hradec si proti Litvínovu s chutí zastřílel, léčba Šlégrem nezabírá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Köhler 1 : 0
12. Gerhát 1 : 1
21. Koukal 2 : 1
30. Červený 3 : 1
31. Köhler 4 : 1
32. Gerhát 4 : 2
40. Koukal 5 : 2
43. Cingel 6 : 2
44. Trávníček 6 : 3
47. Červený 7 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejový Litvínov prodloužil v Hradci Králové své extraligové trápení, prohrál 3:7 a připsal si osmou porážku za sebou. Naopak Hradec Králové je v tabulce druhý, i když na vedoucí Plzeň ztrácí 11 bodů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Rudolf Červený, Bedřich Köhler a Petr Koukal z Hradce Králové se radují z branky v extraligovém utkání s Litvínovem.

Článek
Fotogalerie

První třetina však vyzněla vyrovnaně. A to i výsledkově. Hradec se sice dostal do vedení, když první přesilovkový gól dal bekhendovou dorážkou Köhler, ale Litvínov velmi rychle zareagoval. V signalizované výhodě zakončil výbornou kombinaci tvrdou ranou Gerhát.

Jenže druhý celek tabulky se rozjel především v první polovině druhé části. Ve 21. minutě zametl rychle puk do brány Koukal, jenž využil šťastné Látalovo přiťuknutí. K další brance mu pomohla chyba gólmana Kantora, bývalého brankáře Mountfieldu, který pustil Červeného střelu z ostrého úhlu. Do třígólového náskoku se domácí dostali ve 31. minutě, kdy opět Köhler využil přesilovku, znovu skóroval zblízka.

Verva se pak na chvíli vzepjala. I Severočeši ukázali, že zvládají přesilovky, když ve 32. minutě snížil Gerhát, jenž holení tečoval Hüblovo nahození. Favorit ale problémy nepřipustil - další početní výhodu zužitkoval ve 40. minutě ranou pod horní tyč Koukal.

Také ve třetí třetině byli Východočeši lepší a v klidu kontrolovali hru. Ve 43. minutě navíc zvýšil náskok slovenský útočník Cingel, jenž v samostatném nájezdu pokořil střídajícího gólmana Soukupa střelou mezi nohy. Verva poté snížila, po chybě gólmana Rybára se prosadil kapitán Trávníček.

Přesto na zdramatizování utkání neměla. Její snahu definitivně utnul Červený, který ve 47. minutě využil čtvrtou hradeckou přesilovku. Při jeho gólu si připsal čtvrtou asistenci v zápase kapitán Bednář. Hradec přestřelku pak už v klidu dohrál.

42. kolo hokejové extraligy
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 7:3 (1:1, 4:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Köhler (Jaroslav Bednář, Červený), 21. Koukal (M. Látal, Graňák), 30. Červený (Koukal), 31. Köhler (Gregorc, Jaroslav Bednář), 40. Koukal (Jaroslav Bednář), 43. Cingel (Cibulskis, Zámorský), 47. Červený (Jaroslav Bednář) - 12. Gerhát (Šesták, K. Pilař), 32. Gerhát (V. Hübl, Kubát), 44. Trávníček (Gula, Gerhát). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:8, navíc Dragoun (Hradec Králové) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 4045
Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc - Jaroslav Bednář (48. Jirásek), Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Berger - Vopelka, Kukumberg, Zigo. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Litvínov: Kantor (41. Soukup) - L. Doudera, Kubát, K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička - M. Hanzl, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Havelka, Válek, Matoušek - Smolka, Havlíček, Jícha. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Skuhrovec a Weissmann.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články