Hlavní obsah

Litvínov - Jihlava 1:3Litvínov prohrál s Jihlavou a vystřídal ji na dně extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Čachotský 0 : 1
23. Anděl 0 : 2
36. Zeman 0 : 3
37. Lukeš 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v předehrávaném 49. kole extraligy s Jihlavou 1:3 a po deváté porážce za sebou vystřídali právě Duklu na dně tabulky vinou horšího skóre. Jihlava naopak zabrala po třech porážkách v řadě. Díky brankám Tomáše Čachotského, Lukáše Anděla a Adama Zemana vedla v 36. minutě už 3:0 a za domácí jen zkorigoval výsledek František Lukeš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jihlavští hráči (zleva) Jakub Suchánek, Adam Zeman a Vlastimil Dostálek se radují z gólu.

Článek

Domácí Verva vstoupila do utkání se všemi třemi čerstvými posilami - obráncem Florianem Ibererem, Alešem Pavlasem a útočníkem Jaroslavem Kůsem. A Rakušan Iberer ve třetí minutě jako první prověřil hostujícího brankáře Kořenáře ranou od modré čáry.

Na druhé straně se po individuální akci de La Roseho dostal do šance Jiránek, zblízka ale těsně minul. V šesté minutě se Jihlava ujala vedení. Zdráhal vypálil od modré čáry a těsně před Kantorem úspěšně tečoval Čachotský. Hosty gól povzbudil a převzali otěže zápasu. Další šanci měl Dostálek, ale Kantor zasáhl.

Druhé branky se Dukla dočkala v 23. minutě, kdy se Anděl prosadil z dorážky. Další šanci měl po krásné přihrávce Čachotského Zeman, trefil však pouze Kantorův beton. Vzápětí byli blízko snížení domácí, ale Kořenářovi pomohla po Hanzlově střele tyč.

Krátce po polovině zápasu měla další možnost Dukla. Kantor chyboval v rozehrávce, ale Čachotský nedokázal trefit odkrytou branku. V 36. minutě už hosté znovu udeřili, když překonal litvínovského gólmana střelou bez přípravy Zeman. Litvínovským svitla naděje za pouhých 29 vteřin, kdy Lukeš napřáhl na pravém křídle a Kořenář musel vylovit puk ze sítě.

Do závěrečné třetiny vstoupili domácí aktivně, ale nedokázali se prosadit. Největší příležitosti měli Gerhát, který zblízka minul, a Šesták, jenž bombou trefil Kořenáře. Na druhé straně mohl přidat definitivní pojistku Čachotský, který v oslabení sebral puk Lukešovi, ale následně nepřelstil Kantora. Skóre se už nezměnilo ani při power play domácích.

Předehrávané 49. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 37. F. Lukeš (M. Hanzl, V. Hübl) - 6. Čachotský (J. Zdráhal, A. Zeman), 23. Anděl (R. Hubáček, Žálčík), 36. A. Zeman (Suchánek, Čachotský). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 2847.
Litvínov: Kantor - Pavlas, Kubát, Šesták, Iberer, K. Pilař, Baránek, od 17. navíc L. Doudera - M. Hanzl, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Šimeček, Kůs, Matoušek - Válek, Havlíček, Havelka. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Skuhrovec a Weissmann.
Jihlava: Kořenář - Suchánek, D. Kajínek, Stříteský, Bryhnisveen, J. Zdráhal, De la Rose, Váňa - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - Hamill, Skořepa, Jiránek - Žalčík, M. Hlinka, Anděl - T. Kubalík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata: