Hlavní obsah

Vražda kvůli telefonu? Sprinter z přestřelky utekl nezraněn

Kingston

Člen britského reprezentačního atletického týmu Zharnel Hughes se ocitl pod palbou, když zloději odmítl vydat svůj mobilní telefon. Svým hbitým nohám nejspíš vděčí za to, že vyvázl živý. Běžel doslova a do písmene o život. Po incidentu zůstal otřesený, avšak nezraněný.

Foto: Profimedia.cz

Zharnel Hughes žije! Zachránil ho rychlý sprint do bezpečí.

Článek

Britská sprinterská hvězda zrovna trénovala na Jamajce, když málem přišla o život. Nečekaný incident nabral rychlý a vražedný spád. „Zrovna jsem si obouval boty a seděl na okraji otevřeného kufru auta, když přišel ten chlápek a namířil mi hlaveň pistole do obličeje. Řekl, ať mu dám telefon, já zdrhal a on po mě začal střílet," vylíčil atlet adrenalinové okamžiky novinářům.

22letý atlet narozený na Anguille, v zámořském území Velké Británie, vyvázl z incidentu v hlavním městě Jamajky Kingstonu nezraněn, za což do velké míry vděčí svému sprinterskému tréninku. Na sociálních sítích se k celé události vyjádřil pouze několika slovy: „Nemám slov, naštěstí jsem v pořádku. Dnešek je určitě dnem, na který nikdy nezapomenu." Své vyjádření doprovodil emotikonou modlící se postavičky a hashtagem „Děkuji Ti, Bože".

Hughes trénoval po boku Usaina Bolta, připravuje se na novou sezónu 2018 a chce napravit své chyby z loňska, kdy se mu nepodařilo probojovat do finále sprintu na 200 metrů na mistrovství světa v Londýně.

Reklama