Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 1:4Litvínov prohrál podesáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Uher 0 : 1
13. Kumstát 0 : 2
22. Buchtele 0 : 3
42. Mikúš 1 : 3
59. Forman 1 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté posledního Litvínova prohráli ve 43. kole extraligy s pražskou Spartou 1:4 a připsali si desátou porážku za sebou. Přerušit sérii neúspěchů nepomohly Vervě ani tři nové posily - obránce Jakub Čutta a útočníci Juraj Mikúš s Markem Růžičkou. Sparta v Litvínově uspěla poprvé od listopadu 2013 po osmi prohrách v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Marek Ďaloga - ilustrační foto.

Článek

Na lavičce Sparty slavil výhru i bývalý kouč Litvínova Radim Rulík, který v pražském klubu doplnil trenéra Františka Výborného. Nový šéf domácí střídačky Jiří Šlégr s týmem nedosáhl na bodový zisk ani v šestém utkání po změně v realizačním týmu.

Trápící se Litvínov se dostal v úvodní minutě do šance po kombinaci první formace, ale Iberer minul i kvůli Pechově faulu. Přesilovka se ale domácím vůbec nevydařila. Iberer ve středním pásmu rozehrál nepřesně na Hübla a Uher zakončil únik střelou k pravé tyči. Stále ještě v pokračujícím oslabení ujel i bek Ďaloga, ale ztroskotal na Kantorovi.

Další možnost měli Pražané v páté minutě, kdy zakončil bekhendem Pech. Do dvoubrankového vedení se Sparta dostala ve 13. minutě, kdy Hlinka získal puk za brankou a přihrál Kumstátovi, který bekhendovým pokusem překonal Kantora. Šanci snížit měl Hübl, ale neuspěl. Domácí pak odolali v oslabení.

Po 75 vteřinách druhého dějství Sparta získala tříbrankový náskok. Po Vránově přihrávce se zblízka prosadil Buchtele a sudí si jeho gól ještě nechali prověřit u videorozhodčího. Ve 24. minutě na druhé straně ujel po Lukešově přihrávce Gerhát, ale na Aittokallia nevyzrál. Další příležitost hostů měl Buchtele.

Před polovinou utkání přerušil při vyloučení Buchteleho přesilovku faulem Gerhát a Severočeši se pak neprosadili při Černochově trestu. Kantor v 36. minutě odolal při Jarůškově šanci. Při Baránkově pobytu na trestné lavici Litvínov také neinkasoval.

S koncem druhé části byl vyloučen Jarůšek a po 79 vteřinách závěrečného dějství využil početní výhodu Mikúš, který zužitkoval Hanzlovu ideální přihrávku. Sparta si ale náskok hlídala. Domácí se neprosadili při trestech Formana a Pecha, při kterém mohl snížit Hanzl. V 59. minutě dovršil výsledek při Jurčíkově vyloučení Forman.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 42. J. Mikúš (M. Hanzl) - 2. Uher, 13. Kumstát (J. Hlinka), 22. Buchtele (P. Vrána, Jarůšek), 59. Forman (Z. Michálek, Ďaloga). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pražák - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4748.
Litvínov: Kantor - Iberer, Šesták, Gula, L. Doudera, Čutta, Baránek - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Kůs, J. Mikúš, Marek Růžička - Jurčík, Válek (21. M. Hanzl), Trávníček - Šimeček, Řehoř, Stříbrný. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Skuhrovec a Weissmann.
Sparta: Aittokallio - Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, J. Mikuš, Švrček, T. Pavelka - Forman, Pech, Klimek - Jarůšek, P. Vrána, Buchtele - Kudrna, Černoch, Říčka - Kumstát, J. Hlinka, Uher. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Reklama

Související témata: