Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 3:2Pardubice porazily Mladou Boleslav a jsou šesté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Treille 1 : 0
21. Němeček 1 : 1
23. Rolinek 2 : 1
33. Pacovský 2 : 2
44. Perret 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubice porazili ve 43. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 a díky tříbodovému zisku se v tabulce posunuli na šestou pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play off. Mladá Boleslav, která přišla o sérii čtyř vítězství v řadě, po většinu utkání dotahovala, dvakrát dokázala vyrovnat, ale na gól Jordanna Perreta ze 44. minuty už odpovědět nedokázala.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Z gólu se raduje pardubický útočník Tomáš Svoboda.

Článek

Dynamo mělo skvělý vstup do utkání a už ve druhém střídání otevřel skóre po akci celého útoku Treille. V podobné situaci na druhé straně pálil Orsava jen do Kacetla, který si poté poradil i s přečíslením soupeře a střelou Kousala. V 15. minutě už někteří domácí fanoušci slavili gól, jenže Maroszovu střelu zastavila tyč.

I druhou třetinu odstartoval rychlý gól, ale tentokrát se radovali mladoboleslavští hráči, když dobrou práci Valského při oslabení přetavil ve vyrovnání Němeček. Ještě v téže přesilovce trefil tyč Treille, ale na další gól se přesto nečekalo dlouho. Další přesilovku už přesnou střelou na bližší tyč zužitkoval Rolinek.

Mladoboleslavští hráči museli znovu dotahovat a dobrou příležitost nevyužil Orsava, který o chvíli později obdržel trest do konce utkání za nesportovní chování.

Dynamo mohlo odskočit díky individuální akci Bojka, ovšem Maxwell se vytáhl, a tak ve 32. minutě opět srovnal střelou zblízka Pacovský. Vyrovnaný stav přísun šancí lehce omezil, až tři minuty před přestávkou ujel Perret a Maxwella potřetí zachránila tyč. Konstrukce branky vzápětí zvonila i na druhé straně po ráně Němečka.

Hned zkraje třetí třetiny nevyužil odkryté branky při přesilovce Urban a jeho zaváhání Dynamo brzo potrestalo. Poulíčkův únik a Sýkorovo trestné střílení ještě Maxwell zastavil, ale rozjetý Perret už ho překonat dokázal. Pardubice se po gólu trochu stáhly a poměrně bez potíží bránily vedení, Boleslav zahrozila jen po chybě při oslabení.

K vyrovnání Bruslařskému klubu nepomohla ani přesilovka, naopak pojistku mohli přidat unikající Dušek či dorážející Kaut. Sto vteřin před koncem sáhli hosté ke hře bez brankáře, ale ta jim vůbec nevyšla, naopak Pardubice několikrát netrefily prázdnou branku. Středočeši tak v tabulce klesli na 11. místo.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Treille (T. Svoboda, Tomášek), 23. Rolinek (T. Svoboda, P. Sýkora), 44. Perret (Wishart, Poulíček) - 21. Němeček (Valský), 33. Pacovský (Lenc). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Ganger, Ondráček. Vyloučení: 2:3, navíc Orsava (M. Boleslav) do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7760.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Mladá Boleslav: Maxwell - Hrdinka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan - Valský, Žejdl, Orsava - Flynn, P. Musil, Klepiš - Lenc, P. Holík, Pacovský - Volf, Urban, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice