Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 3:0Liberec zvládl čtvrté domácí utkání v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Jelínek 1 : 0
50. Redenbach 2 : 0
55. Kvapil 3 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 43. kole extraligy Olomouc 3:0 a naplno bodovali i ve čtvrtém domácím utkání v řadě. Tygři vstřelili všechny góly v přesilových hrách, tři asistence si připsal Martin Bakoš. Brankář Roman Will udržel čtvrtou nulu v sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Petr Jelínek (vlevo) z Liberce.

Článek

V první třetině bylo k vidění několik zajímavých situací na obou stranách, branky se ale diváci nedočkali. První vážnější šanci měli hosté, Strapáč však na Willa nevyzrál. Domácí kontrovali závarem před Konrádem, ale Jašek ani Lakatoš v něm neuspěli. V polovině třetiny pálil tvrdě Lukáš Galvas a Will jeho střelu vyrazil na tyč. Severočeši nevyužili ani několik slibných příležitostí v přesilovkách.

Do druhé části vstoupili aktivněji domácí, ale svou převahu nedokázali vyjádřit gólově. Ve 26. minutě se blýskl pěknou individuální akcí Kvapil, jeho střela se jen otřela o horní tyč Konrádovy branky. Ve 34. minutě začal velký závar před Konrádem Ordoš, ale přes enormní snahu libereckých se puk do branky nedostal.

Bezbrankový stav se změnil až ve 40. minutě, kdy přesilovkový tlak domácích korunoval střelou pod břevno Petr Jelínek a poslal Bílé Tygry do vedení. Konrád inkasoval v čase 39:34.

Třetí třetinu začali přesilovkou hosté, protože v samém závěru byl vyloučen domácí Vlach. Ve velké šanci hostí ale Laš upadl. Po pasáži plné oboustranných nepřesností hosté nevyužili ani další přesilovou hru.

Mnohem lépe s početní výhodou naložili o chvíli později domácí. Po rychlém výpadu Bakoše si na jeho přihrávku před branku sjel Redenbach a usměrnil puk za záda Konráda. Definitivní pojistku na vítězství Liberce přidal v 55. minutě v přesilovce pět na tři Kvapil, jehož střelu si srazil do branky jeden z olomouckých obránců.

43. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 40. P. Jelínek (Redenbach, Bakoš), 50. Redenbach (Bakoš, Ševc), 55. Kvapil (Bakoš, Ševc). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Zíka, D. Klouček. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:0. Diváci: 5547.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Kolmann, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, L. Galvas, Jaroměřský - Irgl, J. Knotek, Burian - Eberle, Strapáč, Laš - Jergl, Herman, Holec - Skladaný, Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články