Hlavní obsah

Chomutov - Brno 2:1Hokejisté Chomutova počtvrté v sezóně porazili Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Smejkal 1 : 0
26. Vondrka 2 : 0
39. Vincour 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 44. kole extraligy Brno 2:1 a uspěli tak i ve čtvrtém zápase proti Kometě v sezóně. Piráti vyhráli po předešlých dvou prohrách, úřadující mistr nezvládl čtyři z posledních pěti utkání.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Dočekal a brankář Marek Čiliak z Brna a Jan Havel z Chomutova.

Článek

Chomutovští vstoupili do duelu se čtvrtým celkem tabulky bez ostychu a vytvořili si hned v úvodu dvě gólové šance. Nejprve Koblasa z pravého kruhu trefil jenom Čiliaka, následně neuspěl Lauko, jenž se neprosadil ani z dorážky.

V polovině první třetiny hráli Piráti téměř dvě minuty ve čtyřech proti třem, slibnou přesilovku ale nevyužili. Největší šanci spálil osamocený Smejkal. V závěru úvodní dvacetiminutovky mělo Brno více ze hry, Haščák však trefil jen brankovou konstrukci.

Hned na začátku druhé třetiny se domácí dostali do vedení. V čase 20:40 Sklenář předložil puk Smejkalovi, který nezaváhal. Po nevyužité početní výhodě domácích zaúřadoval Vondrka, který na vlastní modré čáře získal puk, rozjel se do útoku a a samostatnou akci zakončil přesně provedenou kličkou do forhendu.

Kometa mohla snížit při vyloučení Slováka a Skokana, brankář Lukeš ale odolával. Pět sekund po návratu slovenského útočníka na led se ale hosté prosadili. Haščák přihrál zpoza branky Vincourovi, který snížil na 1:2.

V úvodu třetí části svěřenci kouče Zábranského ubránili oslabení a vytvořili si tlak, Lukeš však chytal spolehlivě. Ve 47. minutě mohl zvýšit Sklenář, ale puk před brankou netrefil. Domácí se následně zaměřili na obranu a těsné vedení udrželi i při přesilové hře hostů zvýrazněné odvoláním brankáře.

44. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Smejkal (Sklenář, Dietz), 26. Vondrka - 39. Vincour (Haščák). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 4562.
Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, Dietz, Valach, Grman, Knot, Slovák - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Skokan, Chlouba, Sklenář - Lauko, Huml, Poletín - Havel, Šťovíček, Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Štencl, Malec, Bartejs, Vágner, Mikyska - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, V. Němec, Vincour - R. Zohorna, Nahodil, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný a Horáček.

Reklama

Související témata: