Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 4:2Olomouc porazila Litvínov a vrátila se na šesté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Skladaný 1 : 0
24. Baránek 1 : 1
28. Laš 2 : 1
30. Burian 3 : 1
49. Růžička 3 : 2
59. Herman 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 44. kole extraligy Litvínov 4:2, ukončili sérii tří porážek a vrátili se na šesté místo tabulky. Severočeši naopak prohráli pojedenácté v řadě a jsou i nadále poslední.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráčů Olomouce z první branky.

Článek

V brance domácích tentokrát nastoupil Falter, jednička Konrád nebyla ani na střídačce. Nehrál ani útočník Irgl.

Hanáci měli hned v prvním střídání dobrou šanci, Eberle našel před brankou Knotka, ale ten v tísni nedokázal dostat puk nad Kantorův beton. V přesilové hře pak v podobné situaci neprostřelil brankáře Litvínova Laš. Olomouc ale nakonec přesilovku přece jen využila, pohotovou střelou se prosadil Skladaný.

V dalším střídání nebezpečně zakončoval Herman, Kantorovi puk vypadl, ale nepřešel brankovou čáru. Litvínov poprvé ohrozil Faltra až v 10. minutě, Lukešovu střelu olomoucká dvojka chytila.

Na druhé straně chybovala obrana Vervy, ale Eberle zahodil tutovku a možnost navýšení vedení pro domácí. Kantor držel Vervu, chytil parádním semaforem i dělovky Holce a Jaroměřského. V závěru třetiny i Strapáčovu teč. O obrazu hry svědčí i poměr střel 22:3 ve prospěch domácích.

Ve 24. minutě však Litvínov ze čtvrté střely v zápase vyrovnal. Faltera překonal Baránek. Nerozhodný stav však vydržel jen necelé čtyři minuty. Knotek nechal puk v tandemu Lašovi, které se trefil přesně do horního rohu branky. Po šanci Hermana byl vyloučen Baránek a Olomouc se podruhé prosadila v početní výhodě. Houdkovu střelu dorazil Burian.

Ve 44. minutě tlačila první formace Hanáků volný kotouč do branky, ale litvínovská tvrz odolala. Další obrovskou příležitost zahodil Strapáč, když z ideální střelecké pozice trefil Kantora. Hanáci posléze pohrdli přesilovkou a Litvínov ve 49. minutě snížil na 2:3, když se zblízka trefil Marek Růžička. V 57. minutě byl blízko vyrovnání Trávníček, trefil však jen tyč. Drama nakonec odmítl Herman, který gólově zakončil individuální akci.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Skladaný, 28. Laš (J. Knotek, Vyrůbalík), 30. Burian (Houdek, Ondrušek), 59. Herman (Holec, Jaroměřský) - 24. Baránek (Marek Růžička), 49. Marek Růžička (J. Mikúš). Rozhodčí: Kalina, Orolin - Stanzel (všichni SR), Gebauer. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 4163,
Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský. L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - Podlaha, Mráz, Ostřížek Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Litvínov: Kantor - Iberer, Šesták, Báranek, Gula, Čutta, Kubát, od 21. navíc L. Doudera - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Jurčík, Válek, Trávníček - Havelka, Kůs, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice