Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 1:4Plzeň poprvé doma nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Urban 0 : 1
30. Pabiška 0 : 2
34. Indrák 1 : 2
48. Valský 1 : 3
58. Dlapa 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucí Plzně podlehli v 45. kole extraligy Mladé Boleslavi 1:4 a ve 24. domácím vystoupení v sezóně vyšli poprvé bodově naprázdno. Bruslařský klub v boji o desítku pro play off zabral po dvou porážkách za sebou. Plzeň neuspěla poprvé po pěti utkáních s plným bodovým ziskem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

David Němeček (vlevo) z Boleslavi a Milan Gulaš z Plzně.

Článek

Po opatrném úvodu pomohla domácím do šance přesilová hra v osmé minutě, Moravčíkovu ránu od modré čáry ale zastavila branková konstrukce. Vzápětí udeřilo během početní výhody na druhé straně. Vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě potrestal po ideální přihrávce Klepiše zpoza branky Urban. Za chvíli při další přesilovce netrefil skákavý puk v gólové pozici Orsava. Rozjetí hosté těžili z nedisciplinovanosti Indiánů. Valský ale z mezikruží zamířil těsně vedle.

V úvodu prostřední části si Hollweg vyšlápl v pěstním souboji na předtím faulujícího Němečka. Při následné hře čtyři na čtyři po přečíslení dvou na jednoho zamířil po přihrávce Nahodila Orsava jen do levé tyče Svobodovy branky. Tříminutové oslabení poté domácí přečkali, ale v polovině utkání díky úspěšné teči Říhova nahození přidal druhý gól Středočechů Pabiška.

Indiáni dokázali rychle odpovědět, když Indrák zakončil svůj individuální průnik přesnou střelou mezi Růžičkovy betony a snížil na 1:2. Ve zbytku druhé třetiny domácí převzali iniciativu, Mertl však po tlaku v útočném pásmu neskóroval ani nadvakrát pokusem z bezprostřední blízkosti a ve 37. minutě během oslabení Růžička skvěle zlikvidoval Kratěnův průnik.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili ve snaze srovnat skóre sice aktivněji domácí, jejich otevřené obrany však nevyužil nebezpečně dorážející Orsava. Indiáni se neprosadili také z tradičně silné zbraně v podobě přesilovky a naopak při vyloučení Indráka ve 48. minutě dokázal Valský tečí tvrdé střely Orsavy od modré čáry zvýšit na 1:3. Snahu Západočechů o zvrat zlomila série nedovolených zákroků a ke korekci výsledku nepomohla ani dlouhá power play, kterou ukončil trefou do prázdné branky Dlapa.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Indrák (Pour, Kvasnička) - 9. Urban (Klepiš, Kotvan), 30. L. Pabiška (J. Říha, Nahodil), 48. Valský (Orsava, Eminger), 58. Dlapa (Lenc). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Souček - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení 7:5, navíc Hollweg 5 min. a do konce utkání - Němeček 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6333.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, J. Kindl, Kvasnička, Kaňák, D. Sklenička - Gulaš, Mertl, Kantner - T. Kubalík, Kratěna, Schleiss - Indrák, Kracík, Pour - Hollweg, Rubner, D. Kindl. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.
Mladá Boleslav: J. Růžička - J. Říha, Jan Hanzlík, Kotvan, Dlapa, Eminger, Němeček - Valský, Žejdl, Orsava - Pacovský, V. Němec, Klepiš - Lenc, Nahodil, L. Pabiška - P. Kousal, Urban, P. Musil. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: