Hlavní obsah

Vítkovice - Chomutov 7:3Vítkovice po třech prohrách zabraly, k vysoké výhře je táhl Olesz

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Urbanec 1 : 0
8. Knot 1 : 1
13. Tybor 2 : 1
29. Zdráhal 3 : 1
33. Kolouch 4 : 1
34. Roman 5 : 1
41. Koblasa 5 : 2
48. Sklenář 5 : 3
52. Olesz 6 : 3
59. Jáchym 7 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 45. kole extraligy Chomutov 7:3 a radovali se poprvé po třech prohrách. Třemi body za gól a dvě asistence pomohl k úspěchu Ostravanů útočník Rostislav Olesz. Piráti, kteří po druhé třetině prohrávali už 1:5, počtvrté za sebou venku nebodovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Vítkovic (zleva): Jakub Lev, Rostislav Olesz a Radoslav Tybor oslavují gól - ilustrační foto.

Článek

Vítkovice začaly zostra. Chomutovský gólman Lukeš si ještě nesáhl na puk a už ho tahal z branky. Po 39 vteřinách hry mu prošlo za záda nahození Urbance. Následně fauloval domácí kapitán Olesz, zanedlouho k němu usedl na trestnou lavici Trška a Piráti v početní výhodě pěti proti třeem trestali. Dietz nabil na modré čáře Knotovi a ten prostřelil Bartošáka.

Ještě v první třetině si ale vzali aktivnější Ostravané vedení zpět, když stejně jako soupeř zužitkovali hned první nabídnutou přesilovku. Baranka vyslal do útočného pásma Tybora, který se zbavil Dietze a z levého kruhu se trefil přesně na vyrážečku. Domácí mohli do přestávky zvýšit, ale 26 vteřin trvající převahu dvou hráčů na ledě nevyužili.

Také ve druhé třetině měly Vítkovice navrch a během necelých šesti minut nasázely bezradným hostům tři góly. Po střílené přihrávce Olesze zakončil sólo střelou pod horní tyč Zdráhal, poté se prosadil před brankou po bekhendové dorážce Kolouch a velké chvíle domácích vyšperkoval v přesilovce Roman přesným švihem z pravé strany.

Piráti se ale nevzdali a po 34 vteřinách závěrečného dějství snížil po Vondrkově akci z mezikruží Koblasa. Ve 48. minutě zkorigoval stav na 3:5 tečí Flemmingovy střely od modré čáry Sklenář. Za čtyři minuty ale uklidnil domácí při Vondrkově trestu Olesz, který po individuální akci překonal Lukeše povedenou bekhendovou střelou. Výsledek ještě pečetil 72 sekund před koncem Jáchym.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 7:3 (2:1, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Urbanec (Lev, Olesz), 13. Tybor (Baranka, Kucsera), 29. P. Zdráhal (Olesz, Bartošák), 33. Kolouch (P. Zdráhal), 34. O. Roman (Baranka), 52. Olesz (Trška, Hrbas), 59. T. Jáchym (Kurovský) - 8. Knot (Dietz), 41. Koblasa (Vondrka, Smejkal), 48. Sklenář (Flemming, Skokan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:7, navíc Olesz (Vítkovice) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5417.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Urbanec, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Kurovský - Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, J. Mrázek, Knot, Szathmáry - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Skokan, Sklenář, Lauko - V. Tomeček, Huml, Poletín - J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama