Hlavní obsah

Jihlava - Pardubice 3:2 PPHubáček zařídil výhru Jihlavy v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Stříteský 1 : 0
24. Bojko 1 : 1
37. Kaut 1 : 2
59. Skořepa 2 : 2
65. Hubáček 3 : 2
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Jihlavy porazili ve 45. kole po obratu Pardubice 3:2 v prodloužení a radovali se ve vzájemném souboji s Dynamem na čtvrtý pokus z první výhry v sezóně. Dukla dala všechny tři branky v přesilových hrách. Nastavení vynutil trefou 92 sekund před koncem třetí třetiny Josef Skořepa a v čase 64:15 rozhodl Radek Hubáček.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Obránci Pardubic Marek Trončinský (vlevo) a Josef Hrabal (vpravo) a útočník Dukly Vlastimil Dostálek sledují puk za zády pardubického brankáře Ondřeje Kacetla (druhý zprava).

Článek

Na první vážnější příležitost se čekalo až do konce páté minuty, kdy Kajínek vysunul Anděla, který ale nedokázala pravého kruhu na vhazování prostřelit Kacetla. Pardubický brankář držel čisté konto i při první přesilové hře domácích, kdy s obtížemi zlikvidoval střelu Zdráhala.

Ve 12. minutě fauloval ve vlastním obranném pásmu Svobodu Kajínek a Wishart domácího beka v bitce složil rychle na ledovou plochu. Následovala série vyloučení, ale hrálo se dál v plném počtu hráčů na ledě.

Vzápětí mohl hosty poslat do vedení Tomášek, ale jeho tečovaná střela od modré čáry jen těsně minula horní tyč Kořenářovy branky. Dukla kontrovala z protiútoku, ale odraženou střelu od zadního mantinelu Skořepa do branky nasměrovat nedokázal.

Do vedení se Jihlava dostala využitou přesilovkou. V 17. minutě po přihrávce Čachotského se od modré prosadil Stříteský, jehož střela prošla do branky pod levým betonem Kacetla.

Hosté se dostali do tlaku při sérii přesilových her, které ale nedokázali využít. Naopak Dukla mohla ve vlastním oslabení svůj náskok zvýšit, ale Straka v samostatném úniku trefil jen pravou tyč pardubické branky.

Vyrovnání ale viselo ve vzduchu. Hosté se ho dočkali ve 24. minutě, kdy Trončinský vypálil od modré čáry a jeho střelu za Kořenáře tečoval Bojko. Necelé čtyři minuty před koncem prostřední části hry dokázali hosté stav otočit. Kaut vypálil od modré čáry a trefil přesně pravý horní roh Kořenářovy branky.

Ani vstup do třetí třetiny se domácím nepovedl. Pardubice v pohodě bránily už od středního pásma a Jihlava jen nahazovala kotouče do útočného pásma. Do tlaku se dostala až díky čtyřem přesilovým hrám, ale šance si vypracovala až v závěru utkání. Nejprve Skořepa v nájezdu neuspěl, ale pak už tečí střely Stříteského od modré čáry vyrovnal.

Rozhodnout mohl v první minutě prodloužení Anděl, ale trefil jen tyč. Dukla byla lepší, Pardubice prakticky nepustila z jejich obranného pásma a nakonec rozhodl v další přesilovce. Při hře čtyř proti třem se prosadil Hubáček.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 59. Skořepa (Stříteský), 65. R. Hubáček (Diviš) - 24. Bojko (Trončinský, S. Treille), 37. M. Kaut (Tomášek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Kis, Rampír. Vyloučení: 6:11, navíc Wishart, T. Svoboda (oba Pardubice) oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4183.
Jihlava: Kořenář - D. Kajínek, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Stříteský, Půža, Váňa - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - P. Straka, Skořepa, F. Seman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Hamill, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Hrabal, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín