Hlavní obsah

Hradec Králové - Olomouc 3:0Hradecký Pavelka udržel druhou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kukumberg 1 : 0
40. Šimánek 2 : 0
55. Berger 3 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté druhého Hradce Králové zdolali v 45. kole extraligy Olomouc 3:0 a přiblížili se vedoucí Plzni na rozdíl deseti bodů. Druhým čistým kontem v sezoně a zároveň v kariéře v nejvyšší soutěži k tomu pomohl brankář Jaroslav Pavelka. Mountfield tak zabral po dvou porážkách, doma ale slavil výhru počtvrté za sebou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hradeckých hráčů, ilustrační snímek.

Článek

Do zápasu poslali oba trenéři brankářské dvojky. Hradecká jednička Rybár je nemocná, olomoucká Konrád zraněná. Mimochodem, oba jsou ve slovenské nominaci na olympijské hry, nyní jsou však mimo hru. V domácí bráně nastoupil Pavelka, v hostující Falter.

Ti museli čelit v úvodních minutách přesilovce. Jako první dostali tuto výhodu hosté, ale právě Pavelka byl hlavním důvodem, proč ji neproměnili. Dvě velké šance měl sice útočník Holec, hradecký gólman pokaždé velmi dobře zasáhl. Naopak Mountfield využil hned svou úvodní početní výhodu. V první příležitosti sice ještě kapitán Bednář nedotáhl blafák, ale v 5. minutě proměnil skvělou Cingelovu přihrávku střelou z voleje Kukumberg.

Hradec byl v první třetině i dál nebezpečnější, ale další gól nepřidal. Přitom možnosti měl, například Graňák trefil ze skvělé pozice jen Faltrovu lapačku. Olomoucký brankář byl úspěšný i ve 12. minutě, kdy ho při samostatném nájezdu nepřelstil Bednář.

Druhá třetina byla mnohem méně rušná. Hrál se urputný hokej, větší šance neměl ani jeden tým. Až v polovině druhé části ujel po levé straně domácí rychlík Látal, jenže při nájezdu se dostal do nevýhodného úhlu a Falter zasáhl. Olomouc mohla vyrovnat ve 36. minutě. Burian střílel bekhendem velmi nepříjemně, Pavelka však vykopl puk pravým betonem.

Hradec se přesto dostal ještě ve druhé části dvougólového vedení. Ve 40. minutě vystřelil po ledě Kukumberg, Falter vyrazil puk přímo před Šimánka a domácí matador trefil odkrytou bránu.

Třetí třetina začala střídáním rozhodčích. Zraněného čárového sudího Jindru nahradil hradecký arbitr Lučan. Předčasně skončil duel také pro olomouckého Jergla. Útočník upadl a bruslí ho nechtěně kopl do obličeje hradecký Vopelka. Po několikaminutové pauze se hosté snažili snížit, ale Mountfield se soustředil na defenzívu, a tak se do šancí nedostávali.

Domácí vedení mohl navýšit dorážející Zigo, ale Falter zasáhl. Skórovat se povedlo až v 55. minutě Bergrovi, který trefil ze strany perfektně pod horní tyč. Domácí pak už hosty k ničemu nepustili a gólman Pavelka se tak radoval z druhé nuly z posledních tří vystoupení v brance Mountfieldu.

45. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Kukumberg (Cingel, Graňák), 40. Šimánek (Kukumberg, M. Látal), 55. Berger (Zigo, Gregorc). Rozhodčí: Bejček, Hodek - Jindra (41. Lučan), Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3883.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Rosandič, Pláněk - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - Köhler, Dragoun, Červený - M. Látal, Kukumberg, Šimánek - Zigo, Berger, Vopelka - R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - Podlaha, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín