Hlavní obsah

Liberec - Třinec 0:4Třinec se radoval z páté výhry v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Růžička 0 : 1
31. Dravecký 0 : 2
44. Růžička 0 : 3
51. Mikulík 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třinec zvítězili v 45. kole extraligy v Liberci 4:0, připsali si pátou výhru za sebou a upevnili si třetí místo v tabulce. Bílí Tygři naopak neuspěli poprvé po pěti vítězstvích v řadě a klesli ze sedmé na desátou pozici. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se blýskl útočník Martin Růžička, brankář Šimon Hrubec vychytal počtvrté v sezóně čisté konto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Růžička (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z Třince z gólu v Liberci.

Článek

Liberec vstoupil do utkání aktivně a hned při prvním střídání měl dobrou šanci Bakoš, Hrubec byl ale na místě. Liberecký útočník posléze fauloval a Třinec tak měl první možnost přesilové hry. Do velké šance se dostal Růžička, ranou bez přípravy však těsně minul. Početní výhodu si zahrál také Liberec, Hrubec ale dobře zasáhl proti střele Ševce i následné dorážce Krenželoka.

Poté se v dobré šanci ocitli domácí Vlach s Chrtkem, třinecký brankář ale svou branku uhájil. Na druhé straně zahrozil z brejku Svačina, také Will ale vytáhl povedený zákrok. Ve 13. minutě už však kapituloval, po perfektní přihrávce Ondřeje Kovarčíka ho v přesilovce překonal třinecký kanonýr Růžička.

Na začátku druhé třetiny měl na hokejce vyrovnání Krenželok, v pádu však nedokázal kotouč usměrnit do poloodkryté branky. V další šanci se objevil Jelínek, Hrubec ale svůj tým podržel. V polovině utkání dostali Oceláři další možnost početní výhody a opět ji dokázali využít. Petružálkovu střelu jemně usměrnil až za Willova záda Dravecký a poslal tak hosty do dvougólového vedení.

Odpovědět mohl hned vzápětí Ordoš, z ideální pozice ale mířil vedle. V závěru druhého dějství hráli domácí přesilovku, po chybě Pyrochty se však do úniku dostal třinecký Cienciala. Se svým forhendovým blafákem proti Willovi ale neuspěl.

Ve 44. minutě už se ale Třinečtí dočkali třetí branky. Mezi střelce se zapsal znovu Růžička a vnesl tak na hokejky Ocelářů potřebný klid. I přes tříbrankové manko však Liberec nesložil zbraně a hned do dvou dobrých šancí se dostal Redenbach, Hrubec si ale poradil.

Udeřili tak znovu v pohodě hrající hosté. Chmielewski našel až za domácí obranou Mikulíka a ten precizním blafákem pojistil přesvědčivé třinecké vítězství.

45. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Martin Růžička (O. Kovařčík, Cienciala), 31. Dravecký (J. Petružálek, Martin Růžička), 44. Martin Růžička (Linhart, Dravecký), 51. Mikulík (Chmielewski). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Barvíř, Lhotský. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 4454.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Kolmann, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Stránský, Bližňák, Ordoš - Lakatoš, Redenbach, Jašek - D. Špaček, Chrtek, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Adámek, Linhart - J. Petružálek, Mikulík, Chmielewski - Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata: