Hlavní obsah

Vítkovice - Jihlava 3:0Vítkovice poprvé v sezoně udolaly Jihlavu v běžné hrací době

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Dej 1 : 0
26. Zdráhal 2 : 0
39. Stránský 3 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Vítkovičtí hokejisté se ve 47. kole extraligy vypořádali s nepříjemnou Jihlavou a po vítězství 3:0 si v souboji s nováčkem v aktuální sezoně soutěže připsali vůbec první výhru v běžné hrací době. Vítěznou trefu měl na svědomí už v sedmé minutě zápasu Rastislav Dej, brankář Patrik Bartošák kryl všech 25 střel a připsal si páté čisté konto v ročníku. Domácí zaznamenali třetí výhru za sebou.

Článek

I když Jihlavským patří až třinácté místo v tabulce, domácí do nich vletěli s vervou. Pravděpodobně i proto, že z předchozích tří vzájemných zápasů tým z Vysočiny dokázali zdolat pouze jednou v nastaveném čase, bušili od první minuty na Voldenovu bránu.

Poměr střel byl v úvodní dvacetiminutovce naprosto jednoznačný 16:4, ovšem na góly bylo vítkovické vedení to nejhubenější. A to zásluhou Lva, který v útočném pásmu vypíchl puk z hokejky jednomu z jihlavských hráčů a Dej z mezikruží zamířil přesně k tyči. Vítkovice diktovaly hru, další šance však nevyužily a po pokusu Koloucha hosty zachránila horní tyčka.

Jihlavští, který vyhráli čtyřikrát z minulých pěti kol, se po úvodním vítkovickém tlaku osmělovali. Hubáček měl ve 26. minutě minut na hokejce dokonce vyrovnání, ovšem Bartošák si s jeho výpadem i Andělovou dorážkou poradil, a v duchu notoricky okřídleného přísloví Vítkovice z protiútoku z přečíslení zvýšily díky Zdráhalově trefě na 2:0.

Obavy ale z domácích definitivně spadly až s třetím gólem Stránského, který v 39. minutě po brejku se Szturcem zkušeně zavěsil pod břevno.

Roman sice hned po vhazování za faul na Hlinku vyfasoval trest na pět minut a do konce zápasu, avšak gól naděje Jihlava z dlouhé početní výhody vstřelit nedokázala a její přesilová snaha byla až příliš statická.

Domácí za stavu 3:0 odehráli závěrečnou část s důrazem na bezchybnost v defenzívě a hostům už nic nepovolili.

HC Vítkovice Ridera - HC Dukla Jihlava 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Dej (Lev), 26. P. Zdráhal (Kucsera, Kolouch), 39. Š. Stránský (Szturc). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:3, navíc O. Roman (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6676.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Urbanec, D. Krenželok, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Mahbod, O. Roman, Kurovský - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Szturc - od 41. navíc Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.
Jihlava: Volden - Suchánek, Šidlík, Kajínek, De la Rose, Váňa, Stříteský - Jiránek, A. Zeman, Čachotský - P. Straka, Skořepa, F. Seman - Anděl, M. Hlinka, Žálčík - Diviš, R. Hubáček, Půža. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice