Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 6:3Bednář zařídil hattrickem výhru Hradce Králové nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Bukarts 0 : 1
27. Köhler 1 : 1
30. Bednář 2 : 1
36. Honejsek 2 : 2
40. Bednář 3 : 2
41. Bednář 4 : 2
45. Dragoun 5 : 2
46. Bukarts 5 : 3
55. Červený 6 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 47. kole extraligy nad Zlínem 6:3 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se o ni postaral kapitán Mountfieldu Jaroslav Bednář. Východočeši tak na druhém místě tabulky snížili svou ztrátu na vedoucí Plzeň na šest bodů. Zlín neuspěl poprvé po třech výhrách.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec hattricku Jaroslav Bednář (uprostřed) z Hradce Králové oslavuje výhru nad Pardubicemi.

Článek

Zápas přitom začal perfektně pro hosty ze Zlína. Hned v úvodní minutě se po buly po levé ruce gólmana Rybára dostal k puku Bukarts a po efektní akci skóroval. Nejprve se kličkou zbavil beka Filipa Pavlíka, poté bekhendem poslal puk do levého horního rohu.

Zlín poté hrál nepříjemný hokej a byl nebezpečnější. Potvrdit vedení mohl především ve dvou přesilovkách. V páté minutě vystřelil z úhlu Bukarts, puk se ale odrazil od břevna do tyče a mimo bránu. Sudí pro jistotu nechali situaci zkontrolovat videorozhodčím, jenž potvrdil, že o branku nešlo.

O deset minut později měl v početní výhodě dvě možnosti Okál, pokaždé pálil tvrdě z pravé strany. Rybár, který se vrátil do hradecké brány po nemoci, však zasáhl.

Mountfield se výrazně zlepšil ve druhé třetině. V prvních pěti minutách měl dvě velké šance, ale Kašík ramenem vyrazil Koukalovu i Šimánkovu střelu. Domácím tak pomohly přesilovky. Ve 27. minutě nejprve Cingel trefil tyč a chvíli poté vyrovnal dorážkou Köhler. Zlín hrál v tu chvíli ve třech, protože kapitán Veselý zůstal po střetu s Koukalem ležet na ledě.

O tři minuty později Východočeši skóre otočili. Střelou švihem pokořil Kašíka kapitán Bednář. Hradec v tu dobu na ledě vládl, hrál podobně dobře jako v pátek proti Spartě. Přesto hosté vyrovnali. Ve 36. minutě skóroval po nápadité kombinaci tvrdou ranou útočník Honejsek, bývalý hráč Mountfieldu. Přesto Berani neudrželi do přestávky vyrovnaný stav. Tři vteřiny před koncem využil přesilovku důrazný Bednář.

Jenže to nebylo vše. Hned v první minutě třetí třetiny nejstarší hráč extraligy ujel po pravém křídle a tvrdou ranou dal třetí gól. Hattrick Bednář stihl za 11 minut a 22 vteřin. Domácí navíc za chvíli odskočili hostům na rozdíl tří branek. Ve 45. minutě objel prakticky celé útočné pásmo Dragoun, dostal se před gólmana a protlačil puk za jeho záda.

Hosté sice ještě snížili, když dal druhý gól Bukarts, ale na něj zareagoval pět minut před koncem Červený. Favorit pak ubránil i déle než minutu trvající oslabení tří proti pěti a udržel náskok.

Mountfield Hradec Králové - Aukro Berani Zlín 6:3 (0:1, 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 27. Köhler (Koukal, Jaroslav Bednář), 30. Jaroslav Bednář (Cingel), 40. Jaroslav Bednář (Köhler, Koukal), 41. Jaroslav Bednář (Cingel, Zámorský), 45. Dragoun (Gregorc), 55. Červený (Pláněk) - 1. Roberts Bukarts (D. Šťastný, Honejsek), 36. Honejsek (Fryšara, Kratochvíl), 46. Roberts Bukarts (Ferenc, Řezníček). Rozhodčí: Hribik, J. Svoboda - Pešek, D. Klouček. Vyloučení: 8:3. Využití: 2:0. Diváci: 4922.
Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandič - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Vopelka, Kukumberg, Berger. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Popelka, Klhůfek - M. Kratochvíl, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno