Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 1:2Olomouc podlehla Třinci a klesla na deváté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vlach 0 : 1
48. Eberle 1 : 1
56. Růžička 1 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce podlehli v 47. kole extraligy Třinci 1:2 a klesli v tabulce na deváté místo. Hanáci nebodovali potřetí za sebou, připsali si šestou prohru z posledních sedmi zápasů a komplikují si boj o play off. O sedmém vítězství Ocelářů v řadě rozhodl trefou v 56. minutě kanonýr Martin Růžička.

Článek

Olomouc zahrozila hned ve druhé minutě, ale Káňovu přihrávku na Strapáče v přečíslení dvou na jednoho vystihl obránce Musil. Vzápětí našel Strapáč volného Ostřížka, který ale zblízka Hrubce nepřekonal. Oceláři měli první větší šanci v šesté minutě, kdy Růžička našel volného Adamského, který ale minul.

Za dvě minuty po další nebezpečné akci už se hosté radovali. Osamocený Vlach nadvakrát překonal Konráda. Hned v dalším střídání mohl zvýšit Chmielewski, ale přečíslení tří na jednoho zakončil ranou mimo.

V početní převaze pak z dobré pozice minul Ciencala. Potom měl další možnost Ocelářů dokonce v oslabení Adamský. Olomouc v přesilovce vytěžila důrazem dorážky před Hrubcem, ale Knotek puk do branky nedotlačil. Hanáci mohli v závěru třetiny srovnat, Hrubec však vychytal samostatný únik Ostřížka.

Ve druhé části Olomouc nejdříve přestála oslabení a ve 23. minutě opět mohla vyrovnat. Po akci Eberleho dorážel Knotek puk do odkryté třinecké branky, Hrubec však zachránil situaci na brankové čáře. Ve 33. minutě ujel domácím po chybě na útočné modré čáře Petružálek a Konráda zachránila tyč.

V závěrečném dějství nejprve neuspěli v početní výhodě domácí Laš s Knotkem. Další fantastické zákroky předvedl Hrubec při šancích Ostřížka a Lukáš Galvas. Třinec odolala i po ráně Ondruška, kterého parádně našel Jakub Galvas.

V 48. minutě už Hrubec přišel o čisté konto. Jaroměřský přihrál mezi kruhy Eberlemu, který si šikovně zpracoval puk a trefil se nad lapačku třineckého gólmana. Hned po vyrovnání hráli hosté přesilovku a Konrád vychytal Svačinu. Už v rovnovážném stavu tečoval Polanský ránu od modré čáry do tyče.

Pět minut před koncem nechali Hanáci rozjet Martina Růžičku, který z levého kruhu zamířil do protějšího horního rohu Konrádovy branky a zaznamenal vítěznou branku.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Eberle (Jaroměřský) - 8. Roman Vlach (Martin Růžička), 56. Martin Růžička (Dravecký, Roman Vlach). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pavlovič - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4538.
Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Ostřížek, Strapáč, J. Káňa II - Skladaný, Herman, Burian - Staněk, B. Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Ciencala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín