Hlavní obsah

Třinec - Zlín 2:4Zlín otočil v Třinci ve třetí třetině skóre a udržel šesté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Šlahař 0 : 1
20. Musil 1 : 1
25. Růžička 2 : 1
41. Honejsek 2 : 2
56. Šlahař 2 : 3
58. Ondráček 2 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Zlínští hokejisté zvítězili v utkání 48. kola extraligy na ledě Třince 4:2 a udrželi šesté místo v průběžné tabulce. Oceláři, kteří přišli o sérii sedmi výher, otočili v rozmezí 20. až 25. minuty skóre z 0:1 na 2:1, ale hosté rozhodli třemi góly ve třetí třetině. Dvě branky vítězů dal Jakub Šlahař, který v čase 55:44 zlomil nerozhodný stav 2:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Zlína oslavují gól, ilustrační snímek.

Článek

Úvod se nesl ve znamení převahy domácích, ale šance Růžičky, Hrni a Petružálka zneškodnil Kašík. Jejich aktivitu poté zmrazil z ojedinělého protiútoku Šlahař, který zakončil hezkou souhru Zlínských mezi betony gólmana Hrubce a připsal si první trefu sezony. Třinečtí ale zaslouženě - i když se štěstím - vyrovnali. Poprvé v extralize se prosadil Musil, když si jeho střelu srazil do vlastní sítě Ondráček.

Prostřední část začala stejně jako první a šance Ocelářů narůstaly jako houby po dešti. Ujala se ale jen jediná, když kanonýr Růžička využil u zadního hrazení zaváhání Fořta, vybruslil před branku a trefil se přesně nad Kašíkovu vyrážečku. Spoustu dalších ran zlínský gólman kryl, při pokusu Svačiny ho zachránila tyč. Poměr střel po čtyřiceti minutách byl jednoznačný: 28:11.

Hosté sice mohli být rádi, že neprohrávali vyšším rozdílem, ale z jedné nenápadné akce mohli vyrovnat. Matějíčkovu střelu tečoval Bukarts do brankové konstrukce. Po minutě hry ze třetí třetiny se ale Zlín už radoval z gólu. Velký přehled ukázal Bukarts, po jehož křížném pasu střílel v početní výhodě do odkryté branky Honejsek.

Nerozhodný stav vydržel až do času 55:44, i když chvíli předtím z úhlu minul prázdnou zlínskou branku Růžička. Z protiútoku Honejsek našel mezi kruhy osamoceného Šlahaře, který se trefil přesně do růžku. Do rozhozené třinecké obrany, která kvůli zranění kapitána Krajíčka dohrávala na pět hráčů, si ještě našel v závěru cestu ke čtvrtému gólu Ondráček. Zlín tak v Třinci vyhrál v této sezoně i podruhé.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Aukro Berani Zlín 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 20. D. Musil, 25. Martin Růžička - 11. Šlahař (Roberts Bukarts, Fořt), 41. Honejsek (Roberts Bukarts, Freibergs), 56. Šlahař (Honejsek, Fořt), 58. J. Ondráček. Rozhodčí: Kubičík, Pešina - Lederer, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 4490.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Raszka.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - Šlahař, Fořt, Honejsek - J. Ondráček, Popelka, Fryšara - Gago, P. Sedláček, M. Kratochvíl. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: