Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 2:3Mladá Boleslav podlehla Hradci a opět ztratila v boji o play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Orsava 1 : 0
12. Bednář 1 : 1
31. Kukumberg 1 : 2
33. Pláněk 1 : 3
52. Lenc 2 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli v 48. kole extraligy doma Hradci Králové 2:3 a po páté porážce z posledních šesti zápasů si ještě více zkomplikovali boj o desítku pro play off. Bruslařský klub klesl z jedenáctého na dvanácté místo a tři kola před koncem stále ztrácí na desátou Spartu dva body. Pražané mají ještě zápas k dobru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Cingel z Hradce Králové a Jan Hanzlík z Mladé Boleslavi.

Článek

Druhý Mountfield se drží nadále o šest bodů za vedoucí Plzní a ještě živí teoretickou naději na zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části.

Domácí museli hodinu před zápasem řešit náhlou nevolnost útočníka Pacovského, a tak se na levém křídle druhé formace od začátku pohyboval obránce Hrdinka. Mladá Boleslav začala aktivně a po sedmi minutách hry byla odměněna úvodní brankou. Puk za Rybárova záda dotlačil ve skrumáži Žejdl.

Podobný závar se konal i při úvodní domácí přesilovce v zápase, tentokrát ale hostující brankář své území uhájil. Hned po skončení početní výhody hosté vyrovnali. Domácí nechali na ose hřiště úplně volného Bednáře, který střelou mezi Maxwellovy betony vyrovnal na 1:1.

Hned v úvodu druhé třetiny pálil nebezpečně hostující Graňák, ale jeho střela se nakonec mezi tři tyče nevešla. Zápas se začal lámat těsně po své polovině. Nejprve potrestali ztrátu Vojtěcha Němce Vopelka s Kukumbergem, o dvě minuty později propadlo do branky nahození Pláňka, které brankář Maxwell vyrazil pouze do jednoho ze svých obránců. Domácí nesložili zbraně a v závěru druhé třetiny si vytvořili tlak a několik slibných šancí, ale Rybár byl vždy na svém místě.

V první šanci třetí třetiny se objevil Bednář, ale tentokrát zvolil střelu nahoru a branku přestřelil. Domácí se snažili dostat do tlaku, ale Hradec si svoje vedení poctivě hlídal a nepouštěl soupeře do větších šancí.

Mladoboleslavští se přeci jen dočkali snížení osm a půl minuty před koncem třetí třetiny. Odražený puk si našel Lenc a proti jeho dorážce už neměl hradecký brankář šanci. Domácí v závěru ještě zkusili hru v šesti bez brankáře, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

48. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Orsava (Valský), 52. Lenc (Urban, Eminger) - 12. Jaroslav Bednář (Cingel, Džerinš), 31. Kukumberg (Vopelka), 33. Pláněk (Koukal, Červený). Rozhodčí: Fraňo, Pražák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2500.
Mladá Boleslav: Maxwell - Jan Hanzlík, Kurka, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan - Valský, Žejdl, Orsava - Hrdinka, V. Němec, Klepiš - Lenc, Nahodil, L. Pabiška - Urban, P. Musil, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc, Rosandič - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Berger - Vopelka, Kukumberg, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice